Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2012 18:46:46

Politici jsou obrazem svých voličů

Politici jsou obrazem svých voličů

Smutek i vztek se střídá u slušných voličů, když v přímém přenosu sledují ten výlov z politické žumpy, který nám předvádí vládní elita českého pravicového spektra v posledních dnech a týdnech.

Jen si vzpomeňme jak se pravicoví kandidáti v roce 2010 bušili hrdě do prsou a slibovali jak pozvednou politickou kulturu v ČR. Po dvouleté vládě pravicové koalice VV, ODS, TOP-09 a současného hybridu LIDEM se ale voliči dozvídají, který politik má koule a který politik nemá koule (a to necituji mnohé další perly), aby nám o přestávce ve svých půtkách prohlasovali zákon o zvednutí DPH na 15 a 21 procent a další podobné „chuťovky, které oblaží voliče“ v příštím roce a to napříč celým politickým spektrem.

Je přirozené, že kadý volič je hrdý, když jim volená strana dosáhne volebního úspěchu, zejména když jde ještě o politickou stranu, která na politické scéně dosud nic nedokázala ale už sedí ve vládní koalici a sbírá ministerská křesla. Co na tom, že voličům slíbila urputný boj s politickými dinosuary. Ano, jde skutečně o stranu Věcí veřejných (VV), která se opřela o mediální tvář Radka Johna a o peníze firmy ABL Víta Bárty, který si pečlivě naplánoval projekt na ovládnutí politických sfér, které by pak řídil jako svou tehdejší bezpečnostní firmu ABL. Jaká byla ale hrdost voličů VV, když se vše profláklo a guru Bárta byl zatím nepravomocně odsouzen za úplatky? Jaká byla hrdost voličů „blonďaté bestie“ a dalších aktérů, včetně dezertérky paní Peake, které tak zachutnala moc, že založila platformu LIDEM jen proto, aby prý mohla po boku premiéra Nečase a křesťana Kalouska bojovat proti korupci. Hrdost voličů VV se nyní blíží k bodu nula, takže skutečně šlo o politickou stranu na jedno použití. To ostatně prokážou i budoucí volební výsledky.

To naproti tomu politická strana ODS, pod vedením rádoby velkého vůdce Nečase, je už zavedená značka, takže její voliči věděli, co mohou od ní očekávat. Co na tom že část nespokojených členů ODS se odklonila, aby se přiklonila ke křesťanovi Kalouskovi a ke knížeti Schvarzenbergovi, kteří podle svých slov vydupali ze země novou stranu TOP-09. Určitě i voliči ODS byli hrdi na to, že uchránili odkaz Václava Klause a zbavili se tak nepohodlného Topolánka, který jim kazil image. Hrdost voličů ODS byla určitě o to větší, že si mysleli jak to natřeli sociální demokracii, když prezident Klaus pověřil Petra Nečase sestavením vlády. Chudáci voliči ODS. V televizním přenosu jsem viděl před několika lety Petra Nečase, když se rozhodoval zda přijme nabídku na ministra obrany a na ten jeho ustrašený výraz v očích a celkovou řeč těla nezapomenu ještě hodně dlouho. Možná, že už tehdy on sám tušil jaký chlív by ho čekal na misterstvu obrany. Tehdy nabídku na ministra obrany raději nepřijal a zdůvodnil to rodinnými problémy, což ovšem nebránilo tomu, aby vzal post ministra MPSV. Tak na takového premiéra mohou být voliči ODS skutečně „hrdí“. Určitě budou voliči ODS také „hrdí“ i na exsenátora Alexandra Nováka z Chomutova, který za korupci 40 mil Kč byl odvolacím Krajským soudem v pondělí 16.7. oceněn na 4 roky natvrdo a mnohé další své podobné soukmenovce.

Třetí pravicovou stranou ve vládní koalici se stala už zmíněna TOP-09, kterou zaštiťoval spící kníže se svým restituovaným majetkem a 1. místopředseda křesťan Kalousek, který dezertoval z KDU-ČSL. Samotná strana TOP-09 je vlastně jakýmsi politickým slepencem bývalých členů ODS, KDU-ČSL a podpořena pravicovým uskupením starostů (STAN). Voliči TOP-09 se tak jasně profilují kým jsou. Rovněž i voliči TOP-09 mohli být hrdí, čeho dosáhli, jenže ouvej. Všichni v TOP-09 zapomněli na stará osvědčená přísloví našich předků, z nichž uvedu například, že „boží mlýny melou pomalu ale jistě“. V českém podsvětí jsou další dvě podobná přísloví, ale ty by mohly křesťanské voliče i pohoršit. Co mně však ale pohoršilo, tak to byl případ, když poslanec, křesťan Jan Husák při obhajobě „církevních restitucí“ 6. června výslovně lhal ve svém projevu v Poslanecké sněmovně. To křesťan Kalousek je jiný kádr. Jen při obhajobě politické turistky Parkanové proti vydání k trestnímu stíhání se dopustil podle církevní kategoriazace nejméně dvou hlavních (smrtelných) hříchů. Myslím, že i jeho voliči-křesťané tak mohou být na něj „hrdí“, i když Jeho Eminence za prosazení církevních miliardových darů od státu mu určitě udělí rozhřešení.

Komunisté jsou si ale velmi dobře vědomi všech dalších „hrdinských činů“ křesťana Kalouska ve funkci ekonomického náměstka na ministerstvu obrany, ale to už bude na nezávislých soudech, aby znovu prověřily všechna jeho nekompetentní rozhodnutí a zajistily jejich spravedlivé posouzení.. To je ale jen špička ledovce a křesťana Kalouska budou tak následovat i další, kteří se zpronevěřili platným zákonům ČR a přivedli naši zem do takového marasmu, ve kterém se dnes nachází.

Ing. Věstislav Křenek, zastupitel města Domažlice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama