Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2015 7:32:47

V Kladně jsou vystavovány ilustrace Kamila Lhotáka

V Kladně jsou vystavovány ilustrace Kamila Lhotáka

Ve středu 26. srpna byla v Malé galerii Středočeské vědecké knihovny v Kladně (SVKK) zahájena výstava knih ilustrovaných Kamilem Lhotákem z fondu SVKK.

Ve středu 26. srpna byla v Malé galerii Středočeské vědecké knihovny v Kladně (SVKK) zahájena výstava knih ilustrovaných Kamilem Lhotákem z fondu SVKK. Vernisáže se zúčastnil i radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek, který výstavě poskytl svou záštitu.

„Dílo Kamila Lhotáka není třeba představovat, protože se s ním setkáváme v dětství, mládí i dospělosti, jen si mnohdy ale neuvědomujeme, že to jsou ilustrace právě Kamila Lhotáka. Ať je tato výstava součástí znovuobjevování tohoto člena skupiny 42, který má podobně jako Jiří Kolář nebo Karel Souček ke Kladnu blízko,“ sdělil radní Štefek.

Vynikající český ilustrátor svými kresbami obohatil knihy českých a světových autorů, Marka Twaina, Artura Ransoma, Ondřeje Neffa nebo Adolfa Branalda. Řada ilustrací připomíná také Lhotákův vztah ke Kladnu a jeho okolí a již zmíněné přátelství s básníkem a spisovatelem Jiřím Kolářem.

Vernisáž byla obohacena i flašinetářem, který navodil správnou „lhotákovskou“ atmosféru, nechyběl ani syn Kamila Lhotáka – Kamil Lhoták, básník Karel Sýs a další hosté.

Výstava, která potrvá až do 6. října, je pořádána ve spolupráci se Spolkem přátel Kamila Lhotáka, který při této příležitosti připravil i základní katalog, v němž návštěvníci najdou seznam všech knih i se signaturami, které se ve fondu SVVK nacházejí a souvisejí s Kamilem Lhotákem. Pro sběratele byl připraven i barevný výstavní katalog s Lhotákovými ilustracemi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama