ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2016 15:17:33 - Kolma

Babiš

Podle mě máte ze senátu málo šancí se řádně postavit Babišovi. Zkusíte to tak za rok, možná dřív :) i do sněmovny? A myslíte, že Babiš ustojí kauzu Čapí hnízdo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2016 8:07:33 - Ivo Valenta

Dobrý den,


děkuji Vám za dotaz. Souhlasím s tím, že jeden senátor málo zmůže proti ministrovi a vicepremiérovi vlády. Ale nehovořil bych o nějakém souboji mezi mnou a Andrejem Babišem, to je takové mediální klišé. Do senátu jsem kandidoval, abych pomohl svému regionu a bojoval za všechny pracovité lidi proti stále rostoucí nesmyslné regulaci, státnímu direktivismu, kontrole a šmírování. Andrej Babiš si bohužel vybral politický směr, díky kterému je představitelem právě takové politiky a proto ho koneckonců také často kritizuji. Nemám s ním ale zapotřebí soutěžit. Pro mě není pan Babiš nikým výjimečným, není ani podnikatelem, ani státníkem. Je to člověk, o kterém se spekuluje, že své jmění nabyl podivným způsobem a do politiky vstoupil s cílem získat moc a rozšířit svůj byznys. To pak umí každý podnikat z pozice křesla ministra financí, psát si zákony takzvaně "na tělo" a zamezovat finančním kontrolám svých firem. Věřím, že jednou pana Babiše jeho skutečné zájmy dostihnou,  těžko soudit, zda tou osudovou ranou bude právě kauzu Čápí hnízdo nebo něco možná mnohem horšiho. O kandidatuře do Poslanecké sněmovny jsem nepřemýšlel, to je souboj politických stran o přízeň voličů a možnosti podílet se na vládě a spravování věcí veřejných. Byl bych samozřejmě rád, pokud by se Straně soukromníků podařilo v parlamentních volbách uspět, to je ale jejich práce mluvit s lidmi a přesvědčovat je o svých schopnostech vést naši zemi. Osobně budu rád za každou vládu, která nebude házet klacky pod nohy podnikatelům, naopak jim pomůže omezením zbytečné byrokracie, zkrátka celkově za vládu, která bude občanům v co nejmenší míře zasahovat do života.


S pozdravem

Ivo Valenta