ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2016 23:31:32 - Fandím Parlamentkam

PL

Pane valento proc tak posledni dobou media tak hodne utoci na PL? Neumim si to vysvetlit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.04.2016 16:43:34 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Má odpověď bude poněkud obsáhlejší.

Je pravdou, že dotazy, věnující se serveru ParlamentniListy.cz, dostávám při rozhovorech s novináři často.  Nemohu se ubránit dojmu, že je tento „zájem“ způsoben tím, že konkurenční média nedokáží přijmout fakt, že obliba serveru stoupá. Dnes již Parlamentní listy čte na 300 tisíc osob denně a jsou (což přiznávají i kritici) nejsledovanějším médiem v Česku. Zveřejňují totiž každý názor, bez ohledu na politickou příslušnost pisatele. Jsou tedy naprosto vyvážené.

Jde navíc o jedno z mála médií, které čtenáři informace nepodsouvá a ani je nijak neupravuje, ale naopak umožňuje čtenáři, aby si ze zveřejněných názorů často i znesvářených stran sám vytvořil vlastní úsudek. A tato forma, jak je vidět, veřejnost skutečně baví. Proto jsme stejný projekt spustili také na Slovensku.

Je však až komické, z čeho všeho je redakce listů obviňována. Několikrát jsem byl například dotazován na to, proč jsou Parlamentní listy prorusky orientovány. Paradoxně je však sami Rusové vyhodnotili za médium s největším počtem kritických a negativních komentářů na adresu Ruska za uplynulý rok. Jindy konkurence redakci vyčítá islamofobii. Podle průzkumu agentury Phoenix Research se však ParlamentníListy. cz umístily na druhém místě v oblasti internetových médií, pokud jde o otázku, jak oceňují lidé pravdu a relevantnost informací ve zpravodajství o uprchlické krizi.  A mohl bych dlouze pokračovat.

Mohu Vás tedy bez ohledu na všechny kritiky ujistit o tom, že model Parlamentních listů se měnit nebude, ať to konkurenci sžírá sebevíc. Jak je uvedeno ve sloganu: „Nikdo nám nediktuje, co máme psát“ – a tak to i zůstane.

S pozdravem

Ivo Valenta