reklama

JUDr. Cyril Svoboda

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2010 16:45:10

Mirek Topolánek chápe svou chybu

Mirek Topolánek chápe svou chybu

Prohlášení k výrokům Mirka Topolánka a k předvolební zbožnosti ČSSD.

Výroky Mirka Topolánka na adresu církví, židů a komunity gayů nikdy neměly zaznít z úst demokratického politika, právem je považuji za nepřijatelné. Naprosto nepřijatelný je pro mě výrok: „Co je obyčejný Čech, pro kterého dělá Paroubek politiku? To je přece vepřo, knedlo zelo. A v podstatě je třeba všechny zavřít a nakopat do prdele!"

Skutečnost, že se za svá slova předseda ODS omluvil, vnímám jako potvrzení toho, že si uvědomil svoji chybu.

Na adresu církve ale zaznívají i jiné výroky, tentokrát z úst sociálních demokratů:

Diskuse o restituci církevního majetku v Poslanecké sněmovně dne 29. 4. 2008

Jíří Paroubek: „Víte, to tvrzení, že nás prý jezuité naučili česky, je taková nehoráznost, když vidím ty Koniáše, kteří házeli ty knihy do plamenů, a hodili by do plamenů pekelných i lidi, kteří s nimi nesouhlasí. Já to nechci nijak připomínat, pane poslanče, ale aspoň byste býval měl chodit na hodiny dějepisu, nebo aspoň ve vašem vlastním zájmu, prostřednictvím předsedající, si přečíst třeba román Temno."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama