JUDr. Cyril Svoboda

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2010 14:21:21

Pavel Bém se bojí otevřené diskuze, a to dokonce i na vlastní půdě

Pavel Bém se bojí otevřené diskuze, a to dokonce i na vlastní půdě

Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda, jako poslanec zvolený za volební obvod Praha, se dnes dostavil na zasedání zastupitelstva HMP.

Navrhl zařadit do programu jednání zastupitelstva mimo jiné Informaci o kauze Veolia, neboť postup hlavního města Prahy vedl k tomu, že Praha přijde o možnou dotaci ze strukturálních fondů až do výše 10 mld. Kč.

Dále navrhl zařadit jako řádný bod jednání zprávu o projektu Opencard, neboť existuje důvodná obava, že HMP již zaplatilo za služby, které nemůže zajistit až 888 mil. Kč. Jde například o placení dodávek elektrického proudu, vody, tepla, plynu a odvoz odpadu. Placení těchto služeb formou Opencard podle českého právního řádu nemusí být možné.

Všechny návrhy předložené Cyrilem Svobodou byly zastupitelstvem zamítnuty, i když k jejich projednání předložil zastupitelům HMP písemné podklady. Vedení Magistrátu zakázalo tyto materiály množit a rozdat mezi zastupitele.

„Jednání zastupitelstva HMP symbolicky proběhlo 25. února. Primátor Bém ze strachu z otevřené diskuze volal po potřebném klidu na práci. Toto bylo typické pro dobu před rokem 1989, kdy také komunisté odmítali dialog s opozicí s argumentem, že je potřeba hlavně klid na práci. Strach primátora nešel zakrýt ani všemi teatrálními gesty a výkřiky.

Kdyby si byl primátor Bém jistý svými tvrzeními, mohl otevřít debatu,“ řekl po jednání Cyril Svoboda.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama