JUDr. Cyril Svoboda

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2010 12:32:00

Pomáhá potřebným a ukazujeme „to lepší v nás“

Pomáhá potřebným a ukazujeme „to lepší v nás“

KDU-ČSL dala na charitatu více než 650 tisíc.

KDU-ČSL se snaží jít svými činy příkladem a ukázat „to lepší v nás“. Proto rozdala na charitativní účely více než 650 tisíc korun ze dvou soutěží, které pořádala.

První soutěž pořádal předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda pod názvem „Vaše pomoc“ na svých webových stránkách (http://cyrilsvoboda.cz/vasepomoc.html). Daroval v ní 100 tisíc korun na sociální automobil pro domov se zvláštním režimem pro lidi s autismem v Praze a dalších 100 tisíc Salesiánské asociaci Dona Boska na tzv. „Adopci nablízko“. Středisko handicapovaných sportovců z Nové Paky pak získalo 50 tisíc na vybudování sportovně-rehabilitačního střediska.

Dalších 100 tisíc korun si rozdělilo celkem pět rodin (po 20 tisících) na uvedené účely:

1.    Pomoc třem synům neslyšícího a v současnosti nezaměstnaného Pavla Burdy, který je ne vlastní vinou hluboce zadlužen. Peníze jsou určeny na jejich školní pomůcky.
2.    Koupě canisterapeutického psa pro dvě malé děti (syn trpí pneumokokovou meningitidou, dcera neuropatií).
3.    Digitální televizní lupa pro malého Erika, který trpí od narození těžkou zrakovou vadou.
4.    Materiál na malování a designérský software pro malého Alberta trpícího paranoidní schizofrenií.
5.    Zakoupení pružinové houpačky pro 7letého autistu Romana, který se sám neumí zabavit.

Druhou soutěží byla dobročinná aukce dvaceti obrázků, které namalovaly děti z Onkologické kliniky Fakultní nemocnice v Brně. Aukce probíhala po celý uplynulý měsíc na webových stránkách KDU-ČSL (www.kdu.cz/aukce) Celkový výtěžek aukce činí 309 250 korun!
Díky Nadačnímu fondu NIKÉ (www.nf-nike.cz), který již sedmým rokem úspěšně pomáhá hlavně dětem, je zajištěno, že všechny peníze z aukce půjdou výhradně ve prospěch nemocných dětí, které se v Dětské nemocnici v Brně léčí. Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda věnoval do základu aukce 100 tisíc korun.

V Praze, 26. 5. 2010                         

Martina Kaderová, tisková mluvčí KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama