JUDr. Cyril Svoboda

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2010 13:21:01

Setkání starostů KDU-ČSL

Setkání starostů KDU-ČSL

Tři sta padesát starostů zvolených za KDU-ČSL v obcích Čech, Moravy i Slezska se sešlo dnes dopoledne s vedením strany a poslanci KDU-ČSL ve Velkém sále Městské knihovny v Praze.

Tito starostové reprezentují přes 5000 zastupitelů KDU-ČSL v obcích celé České republiky.

V úvodním projevu Cyril Svoboda ocenil práci starostů a vysokou důvěryhodnost, kterou získávají svými výkony i přístupy k řešení problémů občanů. Dále připomněl starostům, že KDU-ČSL je jediná česká strana, jejíž politiku otevřeně podporuje německá kancléřka Angela Merkelová i rakouský vicekancléř Josef Pröll.

 „Na dnešním setkání se potvrdilo, že starostové dlouhodobě podporují KDU-ČSL a ztotožňují se s jejím programem. Současné problémy společnosti se kryjí s prioritami KDU-ČSL i starostů. Proto budeme důslední v prosazování našich protikorupčních opatření, v boji proti hazardu i v úsilí o změnu rozpočtového určení daní,“ uvedl šéf KDU-ČSL.

Pozvání na setkání lidoveckých starostů přijal ministr financí Eduard Janota, který se však musel z pracovních důvodů omluvit; zastoupil ho Jan Zinkl, ředitel odboru financování územních rozpočtů. Ve svém projevu seznámil přítomné starosty s rozpočtovým určením daní a plány ministerstva na další období.

Vystoupil rovněž ředitel agentury Factum Invenio Jan Herzmann, který se věnoval výsledkům tematických a preferenčních analýz z posledního období, a Eduard Kavala, předseda Spolku na obnovu venkova a spolupořadatel soutěže Vesnice roku.

Na závěr se přítomní starostové seznámili s legislativními návrhy z dílny poslanců KDU-ČSL, např. na regulaci hazardu, vrácení mateřské na loňskou úroveň nebo protikorupční opatření.

Přijetím těchto návrhů, zejména zvýšením zdanění hazardu vznikne dostatek finančních prostředků pro malé obce. Hazard, který starostové KDU-ČSL ve svých obcích nepodporují, by tak přispěl do života obcí částkou 2,4 mld. Kč ročně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama