JUDr. Ing. Miloslav Ludvík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2014 18:16:08

Primátor Hudeček překrucuje fakta. Jeho postoj nahrává výstavbě na Vidouli

Primátor Hudeček překrucuje fakta. Jeho postoj nahrává výstavbě na Vidouli

Blog primátora Hudečka na serveru Aktuálně.cz ze dne 15.9., který byl publikován pod názvem „Máme odvahu nastavit pravidla. I pro Vidouli. Zabráníme zde výstavbě sídliště” je ukázkou mimořádné schopnosti překrucovat fakta.

Primátor Hudeček v něm (čtěte zde), jistě se svým tradičním provinilým úsměvem na tváři, vyzdvihává „odvahu TOP 09 nastavit pravidla“ pro Vidouli. A teď ještě tu o perníkové chaloupce, chce se dodat.
Je čím dál více zřejmé, že pohled primátora Hudečka a můj na rozvoj Prahy se zásadně liší. A to především v otázce zahušťování Prahy, které nepokládám za správný směr, kterým by se Praha měla ubírat. Chci věřit, že primátor Hudeček skutečně na některých zelených plochách stavět nechce, ale svými dosavadními kroky to bohužel umožňuje. Spíše než za zlý úmysl to považuji za známku špatného manažerského řízení města a jeho nezkušenosti, která se právě v těchto momentech projevuje.

Avšak v případě Vidoule prohlášení primátora Hudečka považuji doslova za drzost. Opravdu nerozumím, jak může s čistým svědomím prohlásit, že je dlouhodobě proti výstavbě na Vidouli a dělá systematické kroky k záchraně území. Pokud by to tak bylo, hlasoval by ve čtvrtek pro návrh, který ČSSD předložila.

Požadavek na přerušení řízení byl podporován nejen občanskými inciativami, ale našel podporu i napříč politickým spektrem, jak ukazuje hlasování. A pochopili to dokonce i někteří členové jeho domovské strany TOP 09, kteří návrh ČSSD podpořili. Náš návrh byl technicky nejjednodušším řešením, které by vedlo k zachování Vidoule ve své původní podobě. Přerušení řízení by přineslo potřebný čas, který by zastavil okamžité plány developera a dal nám čas, abychom výstavbě na Vidouli jednou provždy zabránili. Postoj primátora Hudečka vyhovuje pouze jedinému účastníkovi celé kauzy - a to je developer.

Primátor Hudeček mě může napadat, balamutit veřejnost o jeho „boji za Vidouli“, ale skutečnost, že se zdržel hlasování o návrhu, jehož jediným cílem bylo Vidouli zachránit, jasně ukazuje, že konal ve prospěch developera a proti zájmu občanů. Protože díky jeho laxnímu postoji zatím zůstává v platnosti změna územního plánu chráněné stolové hory Vidoule, jenž on sám předložil, a která ji ze zeleně mění na obytné území, a tím vychází vstříc zájmům developera.

Já za sebe mohu slíbit, že náš boj ale nepovažuji za prohraný. Boj za zachování zelené Prahy bude moje priorita čísla jedna, ať je datum 16. září či 11. října, kdy budou hlasy ve volbách již definitivně sečteny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama