ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2010 12:14:00

Navrhujeme opět přímou volbu prezidenta

Navrhujeme opět přímou volbu prezidenta

ČSSD předložila PSP ČR 3 návrhy zákonů, o referendu, přímé volbě prezidenta a zrušení poplatků.

Sociální demokracie dnes na základě rozhodnutí poslaneckého klubu ČSSD předložila Poslanecké sněmovně ke schválení tři návrhy zákonů, které ODS a zástupci TOP 09 odmítli v minulém volebním období: návrh zákona o obecném referendu, zákon o přímé volbě prezidenta (návrh na kandidáta může podat buď 40 poslanců, nebo 17 senátorů, nebo může získat podporu 50 tisíc občanů formou petice s tím, že prezident může být odvolatelný na základě iniciativy usnesením Poslanecké sněmovny a Senátu opět formou referenda) a návrh zákona, kterým se ruší poplatky ve zdravotnictví.

ČSSD tímto krokem nejen důsledně plní svůj předvolební program, ale také na rozdíl od stran trojkoalice v uvedených věcech předkládá konkrétní řešení a návrhy v ucelené legislativní podobě namísto obecných proklamací. Očekáváme, že pokud strany vznikající pravicové koalice, zejména Věci veřejné, myslí svá předvolební prohlášení vážně, tyto návrhy ČSSD podpoří.

Oceňuji také obrat názoru ODS a TOP 09 na zavedení speciálních protikorupčních senátů soudů, neboť právě Topolánkova vláda hlasy současných představitelů ODS a TOP 09 zavedení tohoto institutu odmítla usnesením vlády jako finančně náročný a neefektivní.

Jeroným Tejc, místopředseda poslaneckého klubu ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama