JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2017 19:26:00

Evropský parlament přijímá usnesení, které se dotýká i Babiše

Evropský parlament přijímá usnesení, které se dotýká i Babiše

Evropský parlament bude hlasovat o zprávě o odpovědnosti, transparentnosti a integritě v orgánech EU.

Zpráva vyzývá ke změně pravidel lobbování, definice střetu zájmů v rámci Evropského parlamentu, zvýšení transparentnosti v rámci evropských institucí, orgánů, úřadů a agentur.

V textu zprávy poslanci vyzývají Komisi, aby „do veškerých budoucích zákonů EU týkajících se plateb začlenila ustanovení o tom, že podniky, jejichž majitelem je úřední osoba v členském státě EU a ve třetích zemích, nemohou požádat o finanční prostředky EU ani takové prostředky obdržet.“ Jde o přímou reakci na situaci v České republice, kdy donedávna majitel největšího soukromého příjemce evropských dotací aspiruje na politickou funkci po volbách.

Jiří Pospíšil (TOP 09), který působí ve Výboru pro ústavní záležitosti, situaci komentuje: „Střet zájmů u Andreje Babiše vnímají mnozí europoslanci mimořádně negativně, neboť se v cele kauze jedná o peníze Evropské unie. Pokud EU vykročí cestou, kdy politici na všech úrovních nebudou moci čerpat evropské dotace, pak to bude jedině dobře pro evropské daňové poplatníky a odstraní se tak potenciální nebezpečí střetu zájmů.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama