ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2016 9:38:27

V Doupově vrcholí vojenské cvičení jednotek protivzdušné obrany

V Doupově vrcholí vojenské cvičení jednotek protivzdušné obrany

Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel se zúčastnil mezinárodního cvičení jednotek protivzdušné obrany Tobruq Arrows 2016. Do akce se zapojili vojáci nejen z České republiky, ale i příslušníci ozbrojených sil z Litvy a Slovenska.

„Hlavním cílem cvičení je prověřit úroveň vycvičenosti jednotek pozemní protivzdušné obrany a zvýšit úroveň interoperability mezi koaličními jednotkami. Chceme rovněž demonstrovat jejich schopnost vést společné pozemní a protivzdušné operace,“ uvedl plukovník Vladimír Barca s tím, že pro české protiletadlovce se jedná o jedno z nejvýznamnějších cvičení v letošním roce.

Na střelnici Březina v jižní části Vojenského újezdu Hradiště byly připraveny bojové střelby z protiletadlových raketových systémů. Češi z 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic měli přichystány komplety RBS-70, S-10M a S-2M, Slováci pak IGLA a Litevci STINGER. Střelby však zpočátku komplikovalo nepříznivé počasí.

„Zdejší vojenský výcvikový prostor nabízí jedinečné zázemí a podmínky pro výcvik našich jednotek. Můžeme zde cvičit nejen samotnou střelbu z protiletadlových raketových kompletů, nýbrž i taktický manévr, který představuje důležitý prvek při vedení bojové činnosti,“ doplnil podplukovník Jan Suchý, který celé cvičení řídil.

Pro vojáky z 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic to nebyla první zkušenost s řízením společného výcviku jednotek pozemní protivzdušné obrany. Navázali na loňské cvičení Tobruq Legacy 2015, které rovněž zakončily bojové střelby z protiletadlových raketových systémů z výzbroje několika aliančních armád.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama