JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2015 4:34:00

Do rozpočtu přibude dalších 288 milionů. Využity budou především na investice

Do rozpočtu přibude dalších 288 milionů. Využity budou především na investice

Ke schválenému přebytkovému rozpočtu na rok 2016 přidá Pardubický kraj dalších 288 milionů ze zvýšeného inkasa daní za rok 2015. Tato částka je tvořena především zlepšeným výnosem sdílené daně z přidané hodnoty a příjmovými daněmi.

 „Krajský rozpočet je pro příští rok znovu nastaven znovu jako přebytkový. K těmto financím můžeme stejně jako v předcházejících letech připojit významnou částku ze zvýšeného inkasa daní, která činí 288 milionů korun. Prioritou pro zapojení těchto financí budou nadále investice do dopravní infrastruktury, ale také do zdravotnictví a školství,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Zapojení této významné finanční částky bude projednáno radou kraje na návrh hejtmana a předloženy zastupitelstvu ke schválení. „Jsem zastáncem konzervativního odhadu daňových příjmů, přičemž osobně sleduji jejich průběžný vývoj. Díky tomu opakovaně překračujeme inkaso daní a můžeme tak navýšit některé, především investiční položky v rozpočtu a vrátit tak finance zpět do území,“ sdělil hejtman Netolický.

V průběhu roku lze očekávat nárůst

Schválený rozpočet Pardubického kraje na rok 2016 počítá s přebytkem ve výši 85 milionů korun. „V průběhu roku však lze očekávat jeho nárůst z důvodu plánovaného navýšení rozpočtového určení daní pro kraje na úroveň z roku 2011,“ dodal hejtman Netolický.

Rozpočet Pardubického kraje pro rok 2016 počítá s celkovými příjmy ve výši 3 157 367 000 korun a celkovými výdaji ve výši 3 072 074 160 korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama