JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2023 6:32:00

Oprava Larischovy vily si zaslouží větší pozornost státu

Oprava Larischovy vily si zaslouží větší pozornost státu

V rámci návštěvy Pardubického kraje jednal ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš také s hejtmanem Martinem Netolickým. Mezi témata společné schůzky patřil stavební zákon, čerpání dotačních prostředků z evropských fondů či oprava do Larischovy vily.

 „Ministerstvo pro místní rozvoj je pro nás jako pro samosprávy dlouhodobě nejbližším partnerem při projednávání celé řady věcí týkajících se regionu. Jedním z důležitých témat jednání proto bylo čerpání evropských fondů, které se dlouhodobě snažíme čerpat velmi aktivně a i podle srovnávacích statistik patříme mezi kraje velmi úspěšné. Nyní začíná nové sedmileté období, do kterého připravujeme další a další projekty, se kterými bychom opět chtěli žádat o podporu,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který s ministrem Bartošem hovořil také o podpoře bydlení v regionech.

Řeč byla také o problematice stavebního zákona. „Nový stavební zákon byl velmi živě projednáván přibližně čtyři roky, a to ještě za předchozí vlády. Nová vláda připravila novelu zákona, který zcela mění předchozí návrh, a proto nás zajímalo, jak bude stavební řízení po této novele nastaveno,“ řekl hejtman.

Ten Ivana Bartoše doprovodil také do Památníku Zámeček, kde byla řeč nejen o památníku jako takovém, ale také o nedaleké Larischově vile, kterou Československá obec legionářská za přispění Pardubického kraje postupně opravuje.

„Obnovu Larischovy vily je jednoznačně nutné dokončit a pracovat dále na jejím zatraktivňování pro návštěvníky. Jedná se však o finančně velmi nákladné práce, a proto samozřejmě zjišťujeme také další možné zdroje financování, a to vedle prostředků Československé obce legionářské, krajského rozpočtu či dotací z Ministerstva kultury. Jsem přesvědčený, že Larischova vila by si takovou pomoc a pozornost státu jednoznačně zasloužila,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama