JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2010 13:43:01

Hejtman Michal Hašek jednal v Lichtenštejnsku

Hejtman Michal Hašek jednal v Lichtenštejnsku

Aktuálním otázkám rozvoje hospodářských vztahů a kulturní i akademické spolupráce mezi Českou republikou a Lichtenštejnským knížectvím bylo věnováno jednání české a lichtenštejnské vládní delegace ve Vaduzu.

Aktuálním otázkám rozvoje hospodářských vztahů a kulturní i akademické spolupráce mezi Českou republikou a Lichtenštejnským knížectvím bylo věnováno jednání české a lichtenštejnské vládní delegace ve Vaduzu, kterého se spolu s ministrem zahraničních věcí ČR Janem Kohoutem ve dnech 6. a 7. dubna zúčastnil také hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek.
Schůzky se zúčastnil také velvyslanec ČR ve Švýcarsku Boris Lazar a další představitelé ministerstva zahraničních věcí, z lichtenštejnské strany ministryně zahraničních věcí Aurelia Frick, lichtenštejnská velvyslankyně v Rakousku Maria-Pia Kothbauer a další osobnosti. Na programu úterního večera byla slavnostní večeře s knížetem Hansem Adamem II., které se zúčastnili rovněž kněžna Marie a předseda parlamentu Arthur Brunhart.
K nejaktuálnějším otázkám, o nichž se jednalo, patří česká účast na průmyslovém, obchodním a řemeslnickém veletrhu LIHGA 2010 v lichtenštejnském Schaanu, který se uskuteční letos v září. Účast již přislíbila česká oficiální místa včetně Ministerstva průmyslu a obchodu, agentur CzechTrade a CzechTourism, agentura CzechInvest hodlá vyslat na veletrh svého pozorovatele.
Důležitým prvkem česko-lichtenštejnských vztahů je také zřízení dvoustranné komise historiků, která by měla během následujících let zkoumat období vzájemných historických vazeb našich zemí.
Hejtman Michal Hašek během návštěvy projednával nové možnosti spolupráce Jihomoravského kraje s Lichtenštejnským knížectvím, zejména v oblasti hospodářství, vědy, výzkumu, inovací, kultury a cestovního ruchu. Hejtman Michal Hašek před odletem připomněl, že plodné kontakty a spolupráce mezi Jihomoravským krajem a Lichtenštejnským knížectvím existovaly již před navázáním diplomatických styků mezi oběma zeměmi v loňském roce. První návštěva lichtenštejnského knížete Hanse Adama II. ve Vranově u Brna se uskutečnila v říjnu 2006, následovalo několik návštěv příslušníků lichtenštejnského panovnického rodu v kraji a pracovní cesta Komise pro meziregionální vztahy Rady Jihomoravského kraje v Lichtenštejnsku.
Loňská červencová návštěva hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška v lichtenštejnských podnicích v Rakousku, během níž byly dohodnuty plány spolupráce v několika oblastech, byla opětována v září, kdy Jihomoravský kraj navštívil kníže Hans Adam II. Lichtenštejnská velvyslankyně Maria-Pia Kothbauer se loni v prosinci seznámila s Jihomoravským centrem pro mezinárodní mobilitu a jednala s představiteli Filosofické fakulty MU, Regionální rozvojové agentury jižní Moravy a Jihomoravského inovačního centra.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama