JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2015 12:49:00

Proč by držitelé legálních zbraní měli být perzekuováni kvůli útokům v Paříži?

Proč by držitelé legálních zbraní měli být perzekuováni kvůli útokům v Paříži?

Rada kraje se vyjádřila k nápadu EU k přísnější regulaci držení zbraní. Nevidí důvod k perzekuci pro slušné legální držitele zbraní.

„Nevidíme žádný důvod, proč by například jihomoravští myslivci a všichni další slušní legální držitelé zbrojních průkazů a legálních zbraní měli být perzekuováni kvůli teroristickým útokům v Paříži,“ reagoval hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na nápad Evropské unie přísněji regulovat legální držení zbraní.

Rada Jihomoravského kraje se na své 126. schůzi na návrh hejtmana kraje Michala Haška vyjádřila k nápadu Evropské unie. „Inspiroval nás sněmovní výbor pro evropské záležitosti. Toto stanovisko Rady Jihomoravského kraje budu tlumočit předsedovi vlády České republiky a ministrovi vnitra České republiky,“ doplnil Michal Hašek.

Rada Jihomoravského kraje dle usnesení 1 ) vyjadřuje nesouhlas  se záměrem Evropské komise omezit možnost nabývání a držení zbraní, které jsou drženy a užívány legálně v souladu s vnitrostátním právem členských zemí Evropské unie; 2) odmítá, aby Evropská komise zasahovala do funkčního systému kontroly, evidence, nabývání a držení zbraní a střeliva nastaveného právním řádem České republiky; 3) vyjadřuje podporu vytvoření všech funkčních opatření, které povedou k potírání nelegálního obchodu, nabývání, držení a jinou nelegální manipulaci se zbraněmi, střelivem a výbušninami; 4) odmítá, aby Evropská komise v reakci na tragické události spojené s teroristickými činy v Paříži perzekvovala členské státy a jejich občany neodůvodněným zpřísněním legálního držení zbraní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama