JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2014 22:12:48

Ptali jste se Miroslava Antla - středeční on-line rozhovor v Deníku

 Ptali jste se Miroslava Antla - středeční on-line rozhovor v Deníku

Ptali jste se Miroslava Antla - středeční on-line rozhovor v Deníku

DOTAZ:

Dobrý den! Znáte výsledky svého protikandidáta, který znovu kandidoval na starostu ve Valu. Pokud ano, co říkáte jeho výsledku?

dnes 16:06 - ODPOVĚĎ:

Dobrý den. Pokud vím, pan Luboš Řehák dostal pro každou svou kandidátku jeden hlas a prohrál celkově 5:2 "na vlastním hřišti". Mohu pouze dodat, že tam ho asi lidé znají nejlépe.

DOTAZ:

Dobrý den! Jedním z hlavních předvolebních témat byla i rychnovská nemocnice. Jsem rád, že jsem při její návštěvě viděl konečně nějaké změny k lepšímu. Za to děkuji a ptám se, co se bude dít dál?

dnes 16:09 - ODPOVĚĎ:

Jak jsem slíbil, tak se stalo. V současné době v rychnovské nemocnici probíhají poměrně rozsáhlé rekonstrukce a přestavba. Aktuálně jednáme s panem hejtmanem a s ministry vlády ČR o finanční dotaci pro náchodskou, a tím i rychnovskou nemocnici. Jsem členem dozorčí rady této nemocnice a mohu garantovat, že se nechystá žádné omezení v poskytování zdravotnické péče, spíše se bude nemocnice rozvíjet.

DOTAZ:

Dobrý den, moc Vám gratuluji k výbornému výsledku v 1. kole a přeji mnoho štěstí v kole druhém! Jak tipujete výsledek voleb u nás?

dnes 16:12 - ODPOVĚĎ:

Vyhrál jsem první poločas, ale nedovolím si odhadnout celkový výsledek. Prostě jedeme naplno a oslovujeme občany s prosbou, aby hlavně přišli k volbám. Pokud vím, protikandidát pan Řehák postupně oslovil ostatní politické subjekty s žádostí o svou podporu, a jak dnes řekl v České televizi, od většiny mých předchozích protivníků ji dostal. Takže to vypadá, že opět budu bojovat proti všem. Mě však nezajímá politická podpora, já prosím o podporu občany a je pouze na nich, zda přijdou volit.

DOTAZ:

Hezký den, ráda bych se Vás zeptala, jak vidíte další rozvoj Škodovky v Kvasinách coby zásadního zaměstnavatele v našem regionu. Děkuji mnohokrát za odpověď.

dnes 16:15 - ODPOVĚĎ:

Když byl se mnou ve Škodě Auto Kvasiny pan předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček, výslovně uvedl, že já jsem regionálním garantem dalšího rozvoje kvasinské škodovky, a slíbil mnohamiliardovou vládní dotaci. Tím by došlo k rozvoji výroby, modernizaci hal a zejména k vytvoření dalších stovek míst. A protože jsem garantem, neustále otravuji nejen pana předsedu Hamáčka, ale i ministry s dotazy, jak se situace vyvíjí. Pro vás zatím mám samé dobré zprávy.

DOTAZ:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se Vám podle Vašeho názoru nejvíc povedlo v rámci legislativy v Senátu. Děkuji za odpověď a zdravím Vás!

dnes 16:21 - ODPOVĚĎ:

Také vás zdravím. Těch věcí bylo hodně. Kromě obvyklých oprav a korekce špatných zákonů bych zdůraznil zejména prosazení omezení imunity (trestně-právní) pro ústavní činitele, zejména pro poslance a senátory. Také se mi podařilo prosadit podstatné zpřísnění trestních sazeb u nejzávažnějších násilných a mravnostních zločinů, jakož i u nejhoršího mezinárodního drogového zločinu. Podařilo se mi prosadit i zákony, které výrazně zlepšily ekonomickou situaci hasičů, další zákon, který přinesl podstatně více peněz sportovcům i do "koncových oddílů" v okresech. Je přede mnou spoustu legislativní práce, kdy se snažím prosadit zcela nový zákon o státním zastupitelství, který naléhavě potřebujeme. Protože jsem zásadním odpůrcem církevních restitucí, prosazuji i zákon, který by přinesl jejich zdanění, v současné době projednáváme senátní návrh zákona, který by zajistil evidenci hospodaření s církevním majetkem a předkládání výročních zpráv. Dlouhodobě prosazuji zcela nový zákon o prokázání původu majetku a jiné. Rovněž se mi podařilo u ústavního soudu zrušit diskriminující ustanovení týkající se pracujících důchodců. Ještě bych psal dlouho, vše můžete najít na mých webových stránkách.

DOTAZ:

Budete jednat s neúspěšnými kandidáty o podpoře ve druhém kolem? Kdo vás podpoří?

dnes 16:23 - ODPOVĚĎ:

Žádná politická vyjednávání neumím a ani nedělám. Prostě vyzývám občany, aby přišli k volbám a pomohli mi porazit narychlo sdružená politická uskupení a jakési koalice. Věřím, že zvítězí zdravý rozum a nikoliv pokyny "stranických aparátů". Prosím, přijďte volit i vy.

DOTAZ:

Zajímavé je, že v obci Val, kde je p. Řehák starosta jste získal 72 hlasů, zatímco on - místní boss - 79 hlasů. Čekal bych výraznější rozdíl. Mám pocit, že místní úplně přesvědčení o svém sousedovi a "kamarádovi" nejsou.

dnes 16:26 - ODPOVĚĎ:

Mám z toho stejný dojem. Pana Řeháka jsem nikdy neznal a nejlépe ho tedy mohou charakterizovat jeho spoluobčané. Protože vedu pozitivní kampaň, nemíním se z tohoto výsledku ani veřejně radovat.

DOTAZ:

Dobrý den, co říkáte na prohlášení Vašeho soupeře pana Řeháka, že jste politický pitbul?

dnes 16:29 - ODPOVĚĎ:

Já se tak sice nevidím, ale on to určitě myslel dobře, takže si z toho beru usilovnost, přímý tah na branku, houževnatost, bojovnost, ... Jinak jsem určitě člověk, který neuhýbá a prosazuje věci, o kterých je přesvědčen, že jsou ve prospěch občanů. Takže vlastně nevím, zda jsem pitbul. Děkuji za informaci, tuhle přezdívku si dám do seznamu k dalším...

DOTAZ:

Dobrý den, v prvním kole jste vyhrál s rekordním náskokem. Myslíte si, že je už rozhodnuto?

dnes 16:30 - ODPOVĚĎ:

Určitě není. Druhé kolo bývá vždy ošidné a záleží na tom, kolik občanů přijde k volbám. Přestože zřejmě všichni ostatní spojili síly proti mně, věřím vám, občanům, že soupeře z různých politických stran porazíme.

DOTAZ:

Dobrý den, zasílám dva dotazy do on-line rozhovoru s p.Antlem:

1/ Jak hodnotíte kampaň před 1. kolem senátních voleb ve vašem regionu?

2/ Něco vás během kampaně překvapilo?

Děkuji za odpovědi

dnes 16:34 - ODPOVĚĎ:

Kampaň byla a je velmi náročná. Navštívili jsme přes 70 akcí, najezdili tisíce kilometrů. Protože kandiduji podruhé, už mě nepřekvapuje přelepování a strhávání mých plakátů, ale velmi mě naštvalo, když mne Luboš Řehák v médiích nazval gaunerem. Vedu pozitivní kampaň a podrazy, zákeřnosti a jiná svinstva vyřeším po volbách. Fakt nevím, co bych v tuto chvíli dodal... Samozřejmě, velice mne potěšil volební výsledek v prvním kole, ale neusnul jsem na vavřínu ani na chmelu a věřím, že společně s vámi zvítězím i ve druhém kole. Děkuji.

DOTAZ:

Dobrý den. Co si myslíte o případu, který se stal včera ve Žďáru n.S.? Zajímalo by mě, jak tomu zamezit a kdo nese odpovědnost? Je řešením rezignace ředitele opavské psychiatrie pana Drábka? Děkuji za odpověď.

dnes 16:43 - ODPOVĚĎ:

Jde určitě o otřesný případ brutální vraždy, pokusu vraždy a zločinu braní rukojmích, který naštěstí zatím nemá obdoby. Pokud však jde o psychopatickou vražedkyni, která je nebezpečná svému okolí, je třeba hledat odpovědné osoby za to, že se nepříčetná vražedkyně dostala svévolně mezi řádné občany a zejména děti. Nesouhlasím s politiky a s některými ministry, že je nutno přijímat další právní předpisy. Jako trestní právník jsem přesvědčen, že institut ochranného léčení (OL) je jasně definován v trestním zákoníku. Jsou tam dána srozumitelná pravidla, v trestním řádu je pak procesně upraven postup rozhodování soudu po přeměně OL z ústavní na ambulantní, popřípadě ukončení OL. O tomto vždy rozhoduje soud ve veřejném zasedání za přítomnosti státního zástupce. Pokud by státní zástupce s propuštěním z OL nesouhlasil, musí ihned podat stížnost a věc by řešil nadřízený soud. To se v daném případě nestalo. Soudy však vycházejí z psychiatrických expertiz, takže bude nutné přezkoumat správnost doporučení znalce. Připomínám, že v trestním zákoníku je uveden trestní postih při vydání nepravdivého znaleckého posudku či padělání lékařské zprávy a podobně, ale také i pro zneužití pravomoci úřední osoby. Bude na ministryni spravedlnosti, aby zajistila řádný a důsledný přístup soudu při rozhodování o propouštění lidem nebezpečných pachatelů. Soud by měl rozhodovat odpovědně a rychle. Pokud odsouzený vykonává ambulantní OL a nedostavuje se k jeho výkonu, musí opět psychiatr tuto skutečnost neprodleně sdělit soudu, který by měl nařídit změnu OL na ústavní. Nevymýšlejme další právní předpisy, když je vidět, že se nedodržují ani ty stávající základní a zcela zásadní zákony. Rezignace ředitele podle mého názoru řešením není, pokud není on autorem vadné psychiatrické expertizy. Za znalecký posudek musí nést odpovědnost sám znalec osobně a nikoliv nadřízení.

DOTAZ:

Vážený pane senátore! Sledoval jsem Váš TV duel s panem Řehákem. Máte výbornou rétoriku, je slyšet a koneckonců i na Vaší letité práci senátora v předchozím období konkrétně vidět, že Vám jde skutečnou prací a pílí a srdíčkem o region.

dnes 16:44 - ODPOVĚĎ:

Moc vám děkuji za hodnocení a vlastně i za podporu a povzbuzení...!

DOTAZ:

Pane senátore, jak vnímáte kroky kraje v souvislosti s rychnovskou nemocnicí? Děkuji.

dnes 16:46 - ODPOVĚĎ:

Jako člen zastupitelstva KHK kroky kraje sleduji a jsem přesvědčen, že se situace v rychnovské nemocnici lepší - a bude se nadále jen zlepšovat. Dění sleduji i jako člen dozorčí rady, ale i jako senátor, a to již několik let. Další podrobnosti najdete na mém webu a FB.

DOTAZ: 

Dobrý den, co děláte ve svém volném čase? Známe Vás jen jako senátora.

dnes 16:48 - ODPOVĚĎ:

Jsem rád, že mě znáte jako senátora. Dlouhodobě vyučuji i trestní právo na Univerzitě Hradec Králové a na pardubické univerzitě. Vyjde-li čas, snažím se i sportovat. No a hlavně jezdím do svého regionu, a to nejen jako senátor, ale i jako bývalý aktivní sportovec.

DOTAZ:

Zasílám dva dotazy na pana senátora a děkuji za odpovědi.

- Jak budete trávit poslední dny před volbami?

- Jste právník, které zákony nejvíce chybí a které budete v Senátu prosazovat?

dnes 16:51 - ODPOVĚĎ:

Na druhou otázku už jsem stručně odpověděl. V pátek odpoledne jedeme do Kostelce nad Orlicí na akci významné neziskovky Orion, kterou dlouhodobě podporujeme. V sobotu chci navštívit oslavy 300 let rychnovského gymnázia. A pak už budu doma sledovat výsledky voleb. Případnou oslavu musím nechat až na některé další dny, když hned v pondělí přijímám delegaci ústavně-právního výboru izraelského parlamentu, v úterý mám schůzi svého výboru, poté organizačního výboru a od středu do pátku máme plenární zasedání v Senátu Parlamentu ČR. Takže zase plný kalendář.

DOTAZ:

Pane senátore, jste velkým favoritem pro druhé kolo. Troufáte si odhadnout výsledek v Hradci a v Trutnově? Děkuji.

dnes 16:54 - ODPOVĚĎ:

Dělám to nerad, ale zkusím to. V Trutnově vidím od začátku jako jasného favorita pana ředitele Hlavatého za hnutí ANO. Zato v Hradci Králové očekávám vyrovnaný boj až do závěrečných vteřin, když osobně velice dobře znám oba kandidáty. Osobně podporuji pana profesora Jaroslava Malého, s nímž udržuji kamarádský vztah.

DOTAZ:

Dobrý den, gratuluji k výsledku v prvním kole. Co považujete za největší úspěch vaší práce v Senátu v uplynulém volebním období a v čem naopak vidíte svůj dluh oproti volebnímu programu, se kterým jste byl před šesti lety zvolen? Děkuji.

dnes 16:59 - ODPOVĚĎ:

Jen velmi stručně, když už musím odjet. Pokud jde o úspěchy a dosavadní práci, najdete je v senátním zpravodaji či na mém webu a FB. Myslím, že většinu toho, co jsem ve své knížce a jinde slíbil, jsem splnil. "Krimi knihu", v níž jsou v závěru uvedeny mé sliby, teď nemám po ruce, ale pokud mám nějaké dluhy, tak jsem zvyklý je vždycky důsledně splácet, respektive plnit. Samozřejmě, je-li to v našem parlamentu reálné. Takže další můj slib je splnit i případný dluh, pokud jsem nějaký zanechal - a samozřejmě dál naplno intenzivně pracovat, budu-li znovu senátorem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama