JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2016 17:23:23

Rychnovští basketbalisté ukončili sezonu druhým místem

 Rychnovští basketbalisté ukončili sezonu druhým místem

A bývalý baskeťák Miroslav Antl byl samozřejmě u toho. Společně se svým asistentem Miroslavem Hofmannem sledovali play-off Východočeské basketbalové ligy ve Vysoké nad Labem.

 O víkendu ukončila Východočeská basketbalová liga mužů sezonu 2015-16.  Závěrečný finálový turnaj 4 nejúspěšnějších týmů základní části se konal ve Vysoké nad Labem. Kromě „domácích“, především hráčů z nedalekého Hradce Králové, se do play-off probojovalo posílené Vysoké Mýto, překvapivě dobře hrající Náchod a kvalitně sestavený tým Rychnova.

 V sobotní semifinále Rychnov zvítězil nad Vysokým Mýtem 70:51. Střelecky se prosadili zejména Ondra Hemr, autor 19 bodů a Zdeněk Hanzlík se 17 body (z toho 5 trojek). Ve druhém semifinálovém utkání porazila Vysoká Náchod 69:60.

 Nedělní finále si nenechal ujít senátor Miroslav Antl a s ním do Vysoké dorazili i věrní příznivci Rychnova.

Finále

Vysoká n.L.-Rychnov n.Kn. 62:56 (23:12, 38:24, 47:43).

Nervózní utkání vyrovnaných soupeřů bylo poznamenáno střeleckým výpadkem Rychnova v I. poločase, kdy řada dobrých příležitostí zůstala nevyužita. Po přestávce se mužstvo zvedlo, začala se dařit střelba a v poslední čtvrtině byl několikrát mezi oběma týmy rozdíl pouhého bodu. V závěru měl Rychnov 3 vyfaulované hráče, takže pokus o vyrovnání stavu nebyl úspěšný a zvítězili šťastnější domácí.  Střelecký standart odvedl Ondra Hemr s 18 body, Zdeněk Hanzlík dal 15 bodů (vše ve II.pol.) a Petr Čermák 10 bodů. Potěšila výborná střelba trestných hodů (15/13).  U vítězů se prosadil Fink se 17 body (4 trojky) a výraznou postavou týmu byl také bývalý hráč Rychnova, nestárnoucí Jan Holubec.

A jak se finálový zápas líbil Miroslavu Antlovi?

„I přes nevydařenou, respektive nervózní, první polovinu finálového utkání, rychnovští basketbalisté ukázali, že by měli na celkové vítězství, jakož i na důstojnou reprezentaci Rychnova ve vyšší soutěži. Každopádně jim gratuluji k výbornému 2. místu ve Východočeské lize a věřím, že po mnoha letech "půstu" se rychnovský basket může vrátit do vyšších soutěží. K tomu však budou potřebovat finanční pomoc a další podporu, na jejíž formě jsme se již dohodli s předsedou oddílu panem JUDr. Miroslavem Hofmannem.

  Rád vzpomínám na doby, kdy jsme s prvoligovým oddílem BK Pardubice s rychnovským basketem úzce spolupracovali -- a já jsem (jako prezident BK Pce) jezdil pravidelně na utkání národní ligy do Rychnova. Takže děkuji všem, kteří se o rychnovský basket starají!“

Hodnocení sezóny předsedy oddílu BC Spartak Rychnov JUDr. Miroslava Hofmanna:

   „Po nevalném začátku sezony měla hra i výsledky rychnovských basketbalistů stoupající úroveň a je škoda, že se nezdařilo ukončit soutěž posledním vítězným zápasem.  Potěšilo by to nejenom ty fanoušky, kteří přijeli povzbudit tým na závěrečném turnaji a mezi nimiž byl i senátor JUDr. Miroslav Antl, ale také všechny příznivce basketbalu v Rychnově. Druhé místo je jistě úspěchem, ale také výzvou do nové sezony 2016-17.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama