JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2014 18:56:38

Budoucnost rychnovské nemocnice projednali dnes krajští zastupitelé

Budoucnost rychnovské nemocnice projednali dnes krajští zastupitelé

V pondělí 23. června zasedalo Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje, které jednohlasně schválilo návrh člena Zastupitelstva KHK a rychnovského senátora JUDr. Miroslava Antla na zařazení nového bodu týkající se rychnovské nemocnice do programu.

   Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na dnešním zasedání jednohlasně schválilo návrh člena Zastupitelstva KHK a rychnovského senátora JUDr. Miroslava Antla na zařazení nového bodu programu:

„Zpráva o situaci ve Zdravotnickém holdingu Královéhradeckého kraje, a.s., vize ZH do budoucnosti – a představení nového předsedy představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. pana MUDr. Jiřího Skřivánka, MBA.“

Z vystoupení pana předsedy představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. MUDr. Jiřího Skřivánka (zejména po dotazech Miroslava Antla) mj. jednoznačně vyplynulo, že neplánuje žádná restriktivní opatření v naší nemocnici. Na přímé dotazy pan předseda doslova uvedl, že garantuje zachování stávající péče – a vzhledem k tomu, že při dostavbě Oblastní nemocnice v Náchodě přejdou některé chirurgické výkony a další zdravotnická péče na ON v Rychnově nad Kněžnou, dojde logicky i k posílení a rozšíření provozu v naší nemocnici. Pan předseda Skřivánek před přítomnými členy Zastupitelstva KHK výslovně vyloučil omezení provozu nemocnice, snížení provozních nákladů či dokonce uzavření některých oddělení (např. dětského aj.) s tím, že něco takového „vůbec nepřipadá v úvahu“…

K dalšímu dotazu senátora Antla rovněž popřel, že by se do budoucna uvažovalo o převodu, resp. předání holdingu soukromé firmě.

Na poslední dotaz krajského zastupitele a senátora Miroslava Antla, zda už zavedl kontrolní mechanismy ve vztahu k finančním tokům z Královéhradeckého kraje, tj. zřízení kontrolního oddělení či funkce vnitřního auditora, a pokud ne, zda tak učiní, předseda holdingu pan MUDr. Skřivánek uvedl, že na to zatím nemá lidi, ale do budoucna o tom uvažuje.

Závěrem bylo rozhodnuto, že zastupitelé KHK budou nadále činnost Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a.s. a jeho předsedy představenstva sledovat – a vyslechnou si další zprávu na příštím zasedání Zastupitelstva KHK.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama