JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2014 19:50:00

Právní názor JUDr. Miroslava Antla na kauzu Janoušek

Právní názor JUDr. Miroslava Antla na kauzu Janoušek

Časopis Respekt se ve svém 19 čísle roku 2014 zabýval kauzou podnikatele Romana Janouška. Svůj právní názor poskytl časopisu také JUDr. Miroslav Antl – článek (viz odkaz na článek).

http://www.parlamentnilisty.cz/profily-sprava/user-data/9716E9A1/file/63273-%C4%8Casopis%20Respekt_kauza%20Janou%C5%A1ek.pdf


 V reakci na uveřejněný článek jsme zaznamenali i právní názor pana Prof. JUDr. Jiřího Jelínka, CSc., vedoucího katedry trestního práva Právnické fakulty UK Praha:

 „V právním posouzení kauzy zastávám stejný názor s JUDr. Miroslavem Antlem, že rozhodně není vyloučen pokus vraždy a právní posouzení i uložený trest považuji za pochybné. V tomto duchu jsem se také vyjádřil v rozhovoru pro Radiožurnál.

Jenom pro příklad uvádím, že v naší učební pomůcce, kterou máme na Právnické fakultě v Praze, Jelínek, J. a kol.: Praktikum z trestního práva, 5. vydání, Praha: Leges 2014, máme pro studenty vzorovou klauzurní práci, kterou jsme minulý akademický rok zadávali a která se jmenuje "Příliš přepracovaný podnikatel" (str. 201), a která je vypracována na podobné téma a tam máme jako vzorové řešení pokus vraždy. Včetně odůvodnění, proč tomu tak je.

Takže zatímco se posluchači právnické fakulty v Praze učí toto vzorové řešení, aplikační praxe není schopna se s tím vyrovnat!“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama