JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2014 16:07:43

Zajímavé cvičení: Dobrovolní hasiči dopravovali vodu na dálku

Zajímavé cvičení: Dobrovolní hasiči dopravovali vodu na dálku

Pod záštitou senátora Miroslava Antla a za finanční podpory Královéhradeckého kraje se v květnu v Kostelci nad Orlicí uskutečnilo cvičení 5 sborů dobrovolných hasičů.

Cílem cvičení byl netradiční - doprava vody z řeky Orlice na Nový zámek – řečí čísel délka tratě 998 metrů, převýšení 21 metrů. 51 hasičů z SDH Kostelec nad Orlicí - Skála, SDH Kostelecká Lhota, DHZ Turá Lúka (Slovensko), FFW Triebes (Německo) a SDH Kostelec nad Orlicí město splnilo úkol na jedničku.

Miroslav Antl byl přítomen cvičení celou sobotu a rozhodně nešetřil slovy chvály: „S dobrovolnými hasiči z Kostelce nad Orlicí jsem již dlouhou dobu v kontaktu. Když přišli s nápadem uspořádat toto netradiční cvičení, moc se mi nápad líbil a rád jsem ho podpořil. Akce byla výborně zorganizovaná a pro mě velice zajímavá, protože jsem nic takového předtím neviděl. Celému týmu pořadatelů včele s Bedřichem Jasníkem patří velké poděkování.“

Senátor Antl využil návštěvy Nového zámku v Kostelci nad Orlicí také k setkání s Františkem Kinským, se kterým ve velmi přátelské atmosféře pohovořil nejen o hasičském cvičení.

Článek na webu SDH Kostelec nad Orlicí město:

Přátelský hasičský víkend

V sobotu 10. května 2014 se uskutečnil tolik očekávaný výcvik hasičských sborů na téma ,,Dálková doprava vody''.  Jednalo se o překonání vzdálenosti z koryta řeky Orlice, od mostu na Skálu s ukončením vedení před stavbou Nového zámku, v celkové délce 998 metrů s převýšením 21 metrů.  Tohoto ojedinělého výcviku se zúčastnily tyto sbory: Kostelec nad Orlicí - Skála, Kostelecká Lhota, DHZ Turá Lúka (Slovensko), FFW Triebes (Německo) a Kostelec nad Orlicí - město.  Celkem bylo do této mimořádné akce zapojeno 51 hasičů, kteří spojili 63 ks hadic typu B a 5 ks hadic typu C. Kromě jedné hadice typu C žádná nezklamala a povedlo se všechny potřebné hadice propojit a vytvořit tak cestu vodě z Orlice až před Nový zámek.   Vodu pomohly vytlačit až na samý vrchol 3 přenosné požární stříkačky a automobilová stříkačka IFA, která čerpala vodu na samém začátku přímo z řeky ORLICE.  Na konci celého vedení se ujali proudnic nejstarší členové městského sboru, Josef Novotný a Antonín Jiruška a zkropili dopravenou vodou zeleň parku. Milým překvapením pro všechny přítomné byla účast místního družstva hasičských elévů (dnes již dvacetičlenného), kteří si se svými vedoucími prošli celou trasu a zkusili si podržet proudnici s tryskající vodou.

Po zaslouženém společném obědě v hasičské zbrojnici na Skále, připraveným členy skaleckého sboru, Jirkou Láskou a Mírou Dobešem, následovala zase práce a to uklízení a ošetření použitého materiálu. V 16 hodin se všichni společně sešli na členské schůzi městského sboru. V průběhu schůze mimo jiné přednesl svou zdravici senátor Miroslav Antl, kamarádi z Triebesu i Turé Lúky. Posledně jmenovaní si pro nás připravili velké překvapení v podobě ocenění tří našich členů, Pavla Hanyka, Bedřicha Jasníka a Jaroslava Otčenáška ml. medailí Za mezinárodní spolupráci.

Navečer všichni uctili u sochy sv. Floriána památku všech místních hasičů a hasiček, kteří už nejsou mezi námi.  Velice emotivní projev pronesl bratr Jaroslav Otčenášek st.

Akce se uskutečnila díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje a pod záštitou senátora JUDr. Miroslava Antla. Velké poděkování patří panu Františku Kinskému za umožnění tohoto nevídaného výcviku v areálu parku Nového zámku.

http://www.hasici.kostelecno.cz/

Fotografie v naší galerii:

http://www.miroslavantl.cz/fotogalerie/176-cviceni-hasicu-v-kostelci-nad-orlici-v-sobotu-10-5

Fotografie z webu SDH Kostelec n.O.:

http://www.hasici.kostelecno.cz/?stranka=foto-galerie&galerie=112

http://www.hasici.kostelecno.cz/?stranka=foto-galerie&galerie=114

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama