JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2014 20:28:27 - ptolemaios

Pamatuji se, že jste býval dobrý "polda"

A jak se díváte dnes na státní zástupce z Olomouce, pana Ištvána? Myslíte si ,¨že dělá kvalitní práci? A že nakonec nebude odvolán?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.03.2014 13:47:06 - JUDr. Miroslav Antl

Díky…

Já skutečně takhle „na dálku“ nedovedu, resp. neumím, práci pana VSZ v Olomouci JUDr. Ivo Ištvána posoudit. Jeho mediální obraz je asi výborný, když u občanů je zapsán jako bojovník s vysoko postavenými a neohrozitelnými politiky – a já bych teď mohl jen stručně napsat, že mu nadšeně tleskám. Mne však vždycky zajímaly (a zajímají) výsledky – a ty zatím nevidím. To, že dostal tři vlivné exposlance do vazby, může být pro mnohé potěšující událostí, ale úspěchem by bylo, kdyby je dostal pravomocně do „kriminálu“. Osobně jsem si hned zpočátku myslel jejich trestního stíhání, že skutek, pro který byli tři exposlanci stíháni, je jen „úvodní epizodou“ k dalšímu trestnímu stíhání pro závažnější zločiny. Objektivně je třeba poznamenat, že takhle „zvenku“ vypadá nadějně trestní stíhání Jany Nagyové a třeba nakonec uspějí i s dalším trestním stíháním, tj. bývalého premiéra RNDr. Petra Nečase, kde by pravomocné odsouzení mohlo přinést i zásadní změny v náhledu na církevní restituce. Ostatně u pana obviněného Petra Nečase by mohla být znovu přezkoumána jeho „spoluvina“ na Klausově amnestii z 1.1.2013.

O tom najdete více v jiné odpovědi na webu PL i na mých webových stránkách:

http://www.miroslavantl.cz/parlamentni-listy/207-jedina-sance-na-prolomeni-cirkevnich-restituci/

Jinak samozřejmě radostně vítám „hyper-zvýšenou“ aktivitu a úspěšnost policejních orgánů a státních zástupců – a vždy podpořím (budu-li moci) každého státního zástupce, který se pustí do boje zejména s organizovaným zločinem a s těmi mocnými, vládnoucími… a s jejich sponzory.

Je to nepochybně v této době doslova hrdinství – a chce to skutečně hodně osobní odvahy. A tady určitě platí úsloví: Jen houšť a ještě větší kapky…!

Avšak je nutno také upozornit, že zejména taková trestní stíhání je třeba velice pečlivě připravit, aby se z nich nikdo nevyvlékl. Pak totiž neúspěšné „kauzy“ či pokusy o ně mohou státnímu zastupitelství naopak ublížit …

A pokud jde o odvolání pana olomouckého VSZ?

Víte, já mám spíše v poslední době obavy, aby právě kvůli těmto a podobným kauzám nebyl (účelově) odvolán nejvyšší státní zástupce pan JUDr. Pavel Zeman, či paní VSZ v Praze JUDr. Lenka Bradáčová…

Tohle určitě nesmíme dopustit, neboť právě oni a státní zástupci kolem nich výrazně změnili státní zastupitelství uvnitř – a jeho postavení a vnímání navenek.

Miroslav Antl

(senátor)