JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2017 21:42:53 - zebra

Islám je dávno v česku zakázaný. Přečtěte si zákon o církvích!

Média a politici cíleně šíří lež o neomezené svobodě vyznání. Přitom podle Ustavy je svoboda vyznání omezena zákony pro ochranu práv a svobod druhých lidí. Např podle zákona o církvích nemůže vyvíjet činnost církev, jejíž učení nebo činnost:
a) popírá nebo omezuje osobní, politická nebo jiná práva fyzických osob pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání nebo sociální postavení,

b) rozněcuje nenávist a nesnášenlivost,

c) podporuje násilí nebo porušování právních předpisů,

d) závažně narušuje veřejnou mravnost, veřejný pořádek nebo veřejné zdraví

Všechny tyto body islám naprosto popírá. Přitom jediný bod by stačil na jeho zákaz. Proč tedy už dávno nebyla této církvi sebrána registrace? Čímž by byl islám zakázán a policie by jeho projevy stíhala jako Projevy sympatií ke hnutí směřující k potlačení práv a svobod člověka? Nebo myslíte, že islám tyto body neporušuje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2017 11:54:35 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz, ale nevím proč je tento dotaz pokládám mě, který o tom rozhodovat nemůže. Jako jeden za zákonodárců nejsem přeci součástí moci výkonné. To co píšete je pravda, ale problémem je dualismus na kterém je islám také založen a který je praktikován. Pokud ti co o tom mají rozhodovat nebudou znát islám a jeho podstatu nikdy nemohou rozhodnout objektivně a správně.

Přeji hezkou sobotu a celý víkend.

Zd. Ondráček