JUDr. Stanislav Křeček

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2010 9:48:51

Soud: náhrady poslance jsou součástí platu!

Soud: náhrady poslance jsou součástí platu!

Snad už konečně bude obecně pochopeno, že všichni poslanci, soudci, všichni ministři, členové menegmentu podniků a firem, a konečně i prezident republiky nejsou zloději a podvodníci, jak se nám stále znova a znova snaží namluvit část novinářské obce.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Snad už konečně bude obecně pochopeno, že všichni poslanci, soudci, všichni ministři, členové menegmentu podniků a firem, a konečně i prezident republiky nejsou zloději a podvodníci, jak se nám stále znova a znova snaží namluvit část novinářské obce  a  jak se na základě těchto mediálních štvanic domnívá i část veřejnosti jen proto, že s paušálními náhradami zacházejí jako se svým příjmem.  Konečně  máme rozhodnutí soudu, které tento problém staví najisto. Soud rozhodující o výživném  na děti jednoho z bývalých poslanců postupoval tak, že toto výživné mu vyměřil z celé částky, kterou dostává na účet, tedy z celého příjmu,  včetně paušálních náhrad!

Jinak to ani být nemohlo. Je sice pravdou, že soudy od příjmu při stanovení výživného odpočítávají i  částky, které rodič z příjmu musí vydat na jiné účely, a které  tedy nemůže použít jako svůj příjem (tedy např. další výživné placené na jiné děti), ale  představa, že by se z příjmu např. poslance měly odpočítávat paušální náhrady, je komická: soud by totiž musel každý měsíc vypočítávat jiné výživné, kdyby  bylo pravdou to, co se mám někteří stále snaží namluvit, totiž, že náhrady na nic jiného, než na co jsou formálně určeny, použity být nemohou.  Soud by musel zohlednit, jakou  částku z náhrad v tom kterém měsíci poslanec vynaložil např. na  dopravu nebo administrativu, a výživné vždy znova a znova stanovovat s ohledem na to, co mu z náhrad zbude. Nesmyslná představ, ne?

 Tak že už by snad mohly přestat nekonečné bláboly o Sobotkově bytě a  o mnoha dalších  pseudoaférách.  Ale kdo ví, jistě si někteří najdou jiné.. ..

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama