JUDr. Stanislav Křeček

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2010 18:51:00

VV- bez kvalifikace, zato s podvody

VV- bez kvalifikace, zato s podvody

Jedno se Věcem veřejným musí přiznat: nevynechají žádnou příležitost, aby předložili další důkaz o své nekvalifikovanosti.

Tak v inzerátech uveřejněných v denním tisku (to jsou ty inzeráty, které - jistě nezištně - platí VV skupina podnikatelů, dříve fandících ODS) nám jakýsi Josef Dobeš, takto údajně „stínový ministr školství“ VV, sděluje: „Přesuneme 10 miliard z obrany do školství“. Takže do Poslanecké Sněmovny se chce dostat strana, která se domnívá, že ministr školství může rozhodovat o rozpočtu ministerstva obrany a volně přesunovat miliardy rozdělené do jednotlivých kapitol rozpočtu!

Aby bylo jasno: nepodezřívám  tu partu populistických  samozvanců, kteří ovládají VV  z hlouposti, která je ze shora uveřejněného inzerátu zřetelně patrna.  Jen je zde podle mého názoru vidět, že těmto lidem je už zcela jedno co píší a říkají, hlavně že to bude dost populistické a osloví to ty občany, kteří už jsou současnou politikou – kterou znají ovšem jen ze štvanic  sdělovacích prostředků – natolik zhnuseni, že jsou ochotni  volit kohokoliv jiného. Spoléhat však na ztrátu  obyčejného rozumu a občanské  odpovědnosti se ovšem populistům bez jakékoliv kvalifikace vyplatit nemusí…

Podívejme se jen na publicitu kolem VV v několika předcházejících dnech: Reflex.cz: „Radek John byl  v primárkách zvolen pomocí falešných hlasů.“ Novinář F. X. Doležal chtěl vyzkoušet, jak to ve skutečnosti je s tvrzením, že VV  „jsou  jediná politická strana uplatňující přímou volbu jak předsedy strany, tak při volbě kandidátek“. Zaregistroval se ještě  pod dvěma falešnými, neexistujícími a pozoruhodnými jmény (René Plivník a Marcel Vlnatý) a vesele hlasoval.  Není pak divu, že byl Radek John zvolen převážnou většinou hlasů! A jelikož tímto „způsobem“ jsou voleni i lídři VV a dokonce se takto projednávají i programové priority strany, lze se nadít  skutečně pozoruhodných konců…Ale nejen to. Pokud se  ve svém životopise R. John chlubí, že  „přímá demokracie je nejrozumnější alternativou k politice českých parlamentních stran“, pak se zde ukázalo, jak to u nich asi v praxi – ne velkých slovech slibů z inzerátů – funguje.  A pokud  v témže životopise tvrdí, že přijal výzvu „aby v přímé volbě – první v této zemi – kandidoval na předsedu ...“, pak se z celé této nabubřelosti VV stává jen fraška…

A dále: Blesk.cz  z 26. 2. 2010: „Jana Voldánová: zneužili mě!“ VV ve svém časopise Pražan  zneužila moderátorku České televize k rozhovoru, který měl vytvořit dojem, že tato populární osobnost VV podporuje, ale dokonce zneužili i fotografii.  „Představitelé Věcí veřejných v tomto „zneužití“ nevidí problém“, dočítáme se zde….

Za pozornost stojí i Ihned.cz z 3. 3. 2010: „Věci veřejné hlásají otevřenost. Přitom je řídí uzavřená skupina lidí. Plzeňský ekonom A. Hrdina byl zvolen jako lídr kandidátky VV v Plzeňském kraji.  Pražské vedení však výsledek hlasování zrušilo a v dalším kole již Aleš Hrdina kandidovat nesmí“, dočtěme se zde.  Kdyby se něco takého stalo v ČSSD nebo ODS, snad by se pod rozhořčenými výkřiky zhroutila nebesa. Ale u VV to zřejmě za takový pokřik nestojí. „Příběh Aleše Hrdiny  dobře vystihuje fungování malé, ale o to ambicióznější partaje….“ píší IHNned,cz .,, Strany, která nás dnes a denně přesvědčuje o svém nesmiřitelném boji proti všem zlořádům současnosti. Kdo by tomu mohl věřit?

JUDr. Stanislav Křeček
poslanec ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama