ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2013 18:15:42

Co bude dál?

Co bude dál?

Situace je horší, než jsem sám, který má lecjaké informace, předpokládal.

Když jsem vloni na podzim publikoval své názory, tak mně mnoho čtenářů, se kterými jsem se ve své předvolební senátní kampani potkával, říkalo, zda nepřeháním, zda je to opravdu v naší zemi s politikou tak zlé. Všichni mně ale fandili a někteří dokonce projevovali obavy o mou bezpečnost. Nejnovější vývoj událostí mi ovšem dává za pravdu. Situace je dokonce horší, než jsem sám, který má lecjaké informace, předpokládal.

Když nastupoval k moci prezident Václav Havel, pronesl památnou větu „naše země nevzkvétá“. Píše se rok 2013 a já, obyčejný člověk, za kterého se i nadále pokládám, musím napsat, že naše země je zdevastovaná a poničená. Myslím tím morální stav většiny politických a ekonomických elit, myslím tím rozkrádání z veřejných zdrojů a myslím tím také drtivý úpadek prestiže naší země v zahraničí. Například německý tisk označuje naši zemi za banánovou republiku. Netřeba zdůrazňovat, že toto si naši občané nezaslouží a je nezbytné přemýšlet: Jak dál, co dělat? 


Stav v naší zemi pokládám za velmi vážný a vede mne k tomu několik faktů. Tím prvním je stav nespokojenosti širokých vrstev občanů. Dle mého názoru je minimálně stejný, jaký byl před revolucí v roce 1989. Zadruhé, neběží ekonomika - dopady na lidi se budou prohlubovat, napětí ve společnosti bude sílit. A zatřetí nevidím na naší politické scéně charismatickou osobnost schopnou postavit se před národ, dát mu novou vizi a přesvědčit ho o nutnosti zatnout zuby a nastartovat funkční stát. Z toho všeho vychází moje velké obavy o to, co bude dál. Vím pouze, že trpělivost lidí není nekonečná a cosi mi říká, že se její džbán pomalu naplňuje.

Závěrem si dovolím ještě jednu poznámku. Současné skandály jasně ukazují, že požadavek prokazování původu majetku, který kromě jiných prosazuje prezident Miloš Zeman, je zcela správný a jeho realizace nevyhnutelná.

Jan Velebanezávislý senátor a prezident Agrární komory ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama