ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2014 11:05:56

Pane premiére, konejte!

Pane premiére, konejte!

Senátor Jan Veleba se rozhodl oslovit předsedu Vlády ČR Bohuslava Sobotku a vyzvat jej, aby konal ve věci protidemokratických procesů spojených s veřejnoprávní Českou televizí.

Veřejnoprávní televize už dlouhé týdny útočí na prezidenta republiky Miloše Zemana. Už dlouhé týdny je její zpravodajství nápadně jednostranné. Hlavní zpravodajský prostor zaujímají převážně negativní zprávy vůči českému prezidentovi.

Neobjektivita zpravodajství, a to nejenom podle mého názoru, je jednou stránkou věci. Co ovšem považuji za mimořádně nebezpečné, je skutečnost, že veřejnoprávní televize se svým přístupem pasuje v podstatě do role svolavatelů a organizátorů v demokratických společnostech bezprecedentní negativní kampaně vůči hlavě státu. 

Pane premiére, dovolím si zmínit několik skutečností. V úvodu přímého přenosu slavnostního aktu vyznamenání 28. října je vysílání na deset minut přerušeno. Zato 17. listopadu běží z Klárova přenos na plné obrátky, zatímco z demonstrace na podporu prezidenta ve stejnou dobu na Klárově se přímý vstup nezdaří…

K tomu skandální případ cenzury a úpravy prezidentova vystoupení ze Žofína. Opravdu jsou to jen náhody? NE, toto nejsou náhody! Kdosi se snaží manipulovat s míněním občanů!

Očekával bych, pane premiére Bohuslave Sobotko, že se k těmto zcela zřetelným protidemokratickým procesům našeho nejvlivnějšího média, které je navíc financováno z koncesionářských poplatků občany a vedle toho státem, nějakým způsobem postavíte. Byla by to totiž vizitka silného premiéra. Byla…

Dokážete to?

Doposud jste totiž nehnul ani prstem a mlčíte. Tímto alibistickým přístupem se na krajně negativních procesech ve veřejnoprávní ČT a potažmo celé společnosti nepřímo podílíte.

Pane premiére, nesete svůj díl zodpovědnosti. Vyzývám Vás, abyste se k tomuto problému jasně postavil a začal konat. V opačném případě se obávám, že si hrajete s ohněm.

Ing. Jan Veleba

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama