ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2016 13:32:20 - jablkoň

Dobrý den

Pane senátore,kdy přestane stát vyplácet miliardy dotací anonimním vlastníkům solárních elektráren???Děkuji za odpvěď a přeji hezké Velikonoce

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2016 20:04:09 - Jan Veleba

 V roce 2020, tak je to nastavené. Ale kdyby jenom to. Popíši Vám, co jsem viděl před třemi roky ve Volarech. Tam je uvnitř území města zpevněná plocha, na které jsou solární panely, což mne velmi překvapilo a zeptal jsem se, proč tam jsou a co tam bylo dřív.

Odpověď - dříve tam byla dřevotřískárna, ve které pracovalo ve třísměnném provozu 500 lidí. Zpracovávala stromy ze Šumavy na dřevotřísku, což byla surovina pro domácí nábytkářský průmysl. Po revoluci se vše zastavilo, šumavská surovina se začala vyvážet do Rakouska a Německa, tam se z ní vyrobil nábytek a dováží se k nám.

No a fabrika ve Volarech na výrobu dřevotřísky se zbourala a na uvolněné ploše je solární elektrárna, jejímž majitelem je Mirek Topolánek a jeden bývalý starosta nedalekého okresního města, samozřejmě ODS.