ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2015 21:02:25 - Janáček P.

Jak byste označil člověka s jiným názorem?

Celý den sleduji, jak je Sobotka s Dienstbierem pranýřován zejména příznivci pana prezidenta a vašimi za to, že si dovolil nesouhlasit s jeho vystoupením na Albertově dne 17. Listopadu. Máte s jejich vyjádřením (myslím Sobotky a Dienstbiera) problém? Určitě byli vůči panu prezidentovi kritičtí, ale nemyslíte, že je správné, že vyjádřili svůj názor? A lepší veřejně, než prezidentovi za zády. Už jednou to takhle udělali a nedopadlo to dobře. Býval mohl být na Hradě už dávno. Paradox je, že pan prezident se pak pokusil Sobotku obejít po předčasných volbách a nebýt Chovance, kdo ví, jak by to dopadlo.... Janáček

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.11.2015 12:08:35 - Jan Veleba

O tom by se pane Janáčku dalo psát velmi dlouho,ale dovolte, abych vypíchl nejdůležitější fakta:

Jak patří k zvyku premiéra Sobotky, tak se jeho vyjádření k Albertovu postupně vyvíjelo. Bezprostředně po akci měl pouze připomínku, že „studenti“, kteří jako na potvoru chtěli položit květy zrovna v době, kdy byl prostor policií uzavřen před prezidentovým příchodem, mohli být vpuštěni.

To byla první fáze. Po ní následoval útok a urážky od jeho ministra s dvojím občanstvím páně Dientsbiera, který dospěl k zajímavým závěrům:„Miloš Zeman dnes překročil veškeré meze. Stoupl si na pódium vedle výkvětu současné extremistické scény a sdělil ‚svému´ národu, že fašismus nemáme nazývat fašismem, islamofobii, rasismus rasismem a xenofobii xenofobií,“ uvedl Jiří Dienstbier na facebooku bezprostředně po akci. Je zjevné, že prezidentův projev nečetl, protože Miloš Zeman nic takového ani při nejbujnější fantazii neřekl.

Ale ani poté pan premiér nespěchal. Teprve až se dala do práce média v čele s „veřejnoprávní“ ČT, tak pan premiér usoudil, že přichází ta pravá chvíle pro něho. Tím ovšem nechtěně přiznal, že na rozdíl od prezidenta je právě on hlásnou troubou médií a naprosto nevyjadřuje velmi většinový názor občanů. K útoku využil Bakalovy HN a mně napadá, jestli to je náhoda. Je to tentýž pan Bakala, kterému kdysi podepsal v roli ministra financí privatizaci OKD.

Jinak já vyznávám jiné hodnoty, jsem přesvědčen, že státní svátek se má slavit a nikoliv využít k útokům na prezidenta republiky v kontextu špinavých politických her dovnitř ČSSD a v kontextu mezinárodní ostudy, kterou "studenti" předvedli na Albertově v minulém roce.