ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2015 20:37:24 - křišťálová koule

Migrantské kapesné vyšší než český plat

Dobrý den. Před několika dny mě hluboce dojal článek o zklamaných "utečencích", kteří se vrací z Německa domů, protože dostávají jako KAPESNÉ POUZE 540 eur. Naši lidé za tyto peníze v německých firmách na území ČR pracují( např. v řetězcích ) a musí si z nich hradit vše!. Nechává Vás klidným tento fakt, že jsme pro Němce levní otroci a cení si nás míň než ilrgálních migrantů? Když pak ještě slyším argumenty obhajijící nízké mzdy, je mi špatně Jak to vidíte Vy?.Je vůbec někdo z politické scény, koho by tato "příjmová anomálie"zajímala?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.10.2015 16:35:11 - Jan Veleba

 Já osobně mám dlouhodobý názor, že je v naší zemi až příliš velký počet lidí, kteří jsou drženi na minimální mzdě a nebo těsně nad ní a nezapomínejme - příliš mnoho důchodců má velmi malou penzi, tedy pod 10.000 Kč. Téměř k dokonalosti dovedla tuto protilidovou politiku vláda Petra Nečase a Miroslava Kalouska - zmrazení důchodů, zastavení nárůstu minimální mzdy a dokonce se nestyděli ubrat postiženým!

To byl také jeden z hlavních důvodů, proč v posledních parlamentních volbách zvítězily strany současné vládní koalice, to znamená ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. Ti "rozmrazili" minimální mzdu a zvedli ji tuším o 500 Kč, ale to nestačí, protože před tím byla několik let bez pohybu. Pokud se týká důchodců, tak těm se chystali od nového roku přidat ostudných 40 Kč v průměru, což je 0,6 rohlíku denně a po velké kritice to snad navýší. Ale třeba to pan Babiš "prostě zařídí".

Dám příklad ze svého okolí. Chodím o víkendu, pokud mám volno, do hospůdky na dvě piva. U stolu se mnou sedí kamarád z mládí, který pracuje v jedné soukromé firmě na výrobu svítidel a různých osvětlení. Ten člověk je všeuměl. Umí soustružení, frézování, sváření, elektriku apod. a víte kolih ho platí? 14.000 Kč hrubého měsíčně!

To není normální a můj závěr je, že jsme dobu po revoluci nevyužili. Tento národ, tito dělníci a technici, zemědělci a v podstatě všichni, jsou velice šikovní. Vše se ale udusilo - rozkradení, zničení firem (Zbrojovka Brno. Poldi Kladno, Liaz Jablonec, Jawa, Eta Hlinsko, Transporta Chrudim a ten výčet by byl dlouhý), prodej hrubě pod cenou do zahraničí. To všechno ale znáte a doposud se nenašla partaj, která by s tím pohla. Je tu pod rouškou demokracie klientelistický kapitalismus.

Jinak o tomto nepíši až mně někdo položíte dotaz, ale zveřejňuji na toto téma svoje články. Můžete si je najít tady - například 2.7.: Matky samoživitelky, 15.6.: Tož bojujte, ale ne s důchodci atd.