ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2015 20:06:46 - LadislavP

Ministr školství

Pane senátore, je normální, že nejlepšího min. školství vyhazují z vlády a přitom politici velkohubě prohlašují, že školství a vědu je třeba podporovat ? Jste vysokoškolsky vzdělaný pedagog, opravdu současný ministr škodí školství, nebo nedovolí škodit ? Proč na jeho místo hledají amatéry ?!
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.06.2015 22:54:59 - Jan Veleba

 Vážený pane Ladislave, to je zajímavá otázka. Sledoval jsem reakce politiků, odborů, profesních svazů a dalších. Až na výjimky, například předseda ODA Fiala, který tupě kritizuje cokoliv z dílny koalice, se shodli na tom, že ministr Chládek měl enormní snahu resortu školství pomoct, že byl velmi vnímavý, vstřícný a komunikativní. Že například osobně docházel na shromáždění rektorů, že pohnul s vysokoškolským zákonem atd. To jsou zkrátka fakta. Takový ministr se podle mého názoru neodvolává na základě novinářských článků. Jestliže měl nedostatky ve svém chování k podřízeným, pak je tu ale jeho šéf, v tomto případě premiér, aby ho srovnal.

Nechtěl bych premiérovi křivdit, ale mám takový nepříjemný dojem, že jemu nevyhovují dynamičtí a odborně zdatní podřízení, ale spíše nevýrazné a šedivé "osobnosti". Jeden příklad za všechny - šéfem poradců premiéra není nikdo jiný než Vladimír Špidla ...

A ještě jedna poznámka. Co kdyby se pan premiér poohlédl po poměrech na jiných resortech. Například na financích, kde odešly desítky lidí, kde jsou nejasnosti směřující  až k fyzické inzultaci. Nebo co kdyby se podíval na ministra Němečka, který na hodinu vyhodil ředitele Dobřanské psychiatrické léčebny a to přesto, že jím vyslaná kontrola porušení zákona nezjistila. Vynikajícího a uznávaného odborníka, za nímž stojí drtivá většina zaměstnanců a kolegů. Muže, který postavil toto zdravotnické zařízení na nohy. Muže, který má už pokročilý věk, který se chystal na ukončení své úspěšné kariéry a tento krok pana ministra ho dehonestoval, zašlapal a ponížil. To ale bychom chtěli po panu premiérovi asi příliš.