ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.09.2015 13:29:40 - Ivo Patta

Mluvit jen o migrantech je málo.

Je potřeba dát to do souvislosti s katastrofálním demografickým propadem. Co si myslíte o výroku A. Babiše, že hodlá stát řídit jako firmu. Přitom A. Babiš nemá základní vědomosti o dvou třetinách státního rozpočtu, tj. o agendách MPSV a MZ ČR, viz jeho výrok, cituji: "Akceptovali jsme zrušení poplatků ve zdravotnictví – blbě. Akceptovali jsme snížení DPH pro léky - taky asi blbě. Zrušení druhého pilíře – možná taky blbě."
Ivo Patta

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.09.2015 15:03:01 - Jan Veleba

 Pokud se týká migrantů, tak jistě, další efekt bude jejich populační exploze. Zatímco vyspělé západní země mají odhaduji mezi 1,3 až 1,5 dítěte na jeden pár, tak asijských a afrických migrantů to bude asi čtyřnásobek!

Pokud se týká pana Babiše,  tak ho za státního ekonoma rozhodně nepovažuji. No a to, že ve vládě pro něco hlasuje, viz Vaše 3 příklady a pak do médií říká něco jiného, to pro něj je bohužel už typické. A teze, že je třeba řídit stát jako firmu je pravda, ale pouze v diktátorských režimech. Zatím tak řídí svoje Hnutí ANO, kde byl zvolen sto procenty hlasů. To o něčem svědčí.

Jeho obrovská výhoda v politické soutěži s ostatními subjekty je to, že vlastní významnou část médií a tudíž průběžně a trvale ovlivňuje voliče a veřejné mínění a trvale může rozehrávat politické hry (viz. odvolání ministra Chládka nebo soustavné ataky ministrů průmyslu a obchodu a zdravotnictví). Ti ostatní mají tuto příležitost až v samotné volební kampani a někteří ji nemají téměř vůbec, protože na to nemají dostatek financí.