ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.06.2015 7:36:50 - Hnatek

Přijímání uprchlíků

Pane senátore, jaký je Váš a SPO postoj k přijetí tzv. uprchlíků? Pozn. mnoho občanů
je proti přijetí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.06.2015 22:08:44 - Jan Veleba

 Už jsem se k tomu několikrát v Parlamentních listech vyjadřoval. Podívejte, vždyť my ani neumíme vyřešit problém s našimi nepřizpůsobivými občany, kteří se v této zemi narodili, mají základy naší kultury a mluví stejným jazykem jako většinová populace.

Uprchlíci jsou zcela jiní. Neznají naši kulturu a té své, většinou zásadně odlišné, se nevzdají. Neumí náš jazyk. To by znamenalo značné ekonomické břemeno pro náš rozpočet, protože bychom je museli živit. Další otázka je, jak je dostat do pracovního procesu, kde pro ně najít práci. Velký otazník je možná kriminalita atd.

Jsem tedy proti přijímání uprchlíků a už vůbec bychom si to neměli nechat diktovat úředníky z Bruselu. Navíc kvótami  pro pár uprchlíků se problém nevyřeší. V Libyi čeká na transfer kolem 1 milionu lidí a další se hrnou z různých rozvrácených zemí, kde západní země silou vnucovaly svoje pojetí řízení společnosti a státu.

Sečteno a podtrženo, kvóty nice neřeší. Pomoc se musí směřovat přímo do daných zemí a hlavně by ji měli dávat ti, kteří se na rozvalu těchto zemí bez mandátu OSN podíleli. Například Francie, Anglie a USA by si měli vzít na starosti Libyi.