ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.12.2015 13:35:17 - Petr Jindřich

Profesor Putna

Dobrý den pane senátore,

dovolte mi reagovat na jednu z Vašich odpovědí, která se týkala profesora Putny (odpověď ze dne 15. 12. 2015). V ní jste mimo jiné uvedl, že Putnovo "působení na Univerzitě Karlově je vizitkou současného i minulého rektora a úrovně univerzity, která je v hodnocení světových univerzit až ve čtvrté stovce pořadí. To také o něčem vypovídá." Takže díky Vám se všichni absolventi této univerzity (mezi něž patřím) dozvěděli, že jejich vzdělání za moc nestojí. Nebo co jste tím chtěl naznačit? Zajímavé je, že jste použil údaje pouze z jednoho žebříčku celosvětového hodnocení univerzit. Ze tří žebříčků, na které jsem se díval já, se ve dvou z nich UK umístila jako nejlépe hodnocená vysoká škola v rámci ČR. Dále z nich vyplývá, že např. školy, které jste vystudoval Vy, tj. dnešní Mendelova a Masarykova univerzita, se ve všech třech žebříčcích umístily až za UK. Co to tedy pak vypovídá o Vašem vzdělání? Chápu, že máte averzi vůči třem konkrétním lidem spjatým s UK...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.12.2015 17:53:42 - Jan Veleba

 Zdravím pane Jindřichu a děkuji za otázku. Já mám na profesora Putnu názor, který nezměním. Protože aby profesor Univerzity Karlovy chodil v průvodu gejů a lesbiček a exhiboval s protikatolickým transparentem, tak to je skutečná dekadence a tento profesor (nikoliv asistent či student) je členem akademického sboru této univerzity. A protože se jedná o člověka, který je často v centru pozornosti médií, tak ať chcete, či nikoliv, tak je vizitkou univerzity. S tím nelze nic dělat. A navíc nedávno tento profesor čmáral po plakátech docenta Robejška, které zvaly na jeho přednášku. To pane Jindřichu přece není úroveň Univerzity Karlovy, to přece snad ne.

Pokud se týká mnou zmíněného citovaného hodnocení UK v žebříčku světových univerzit, tak připouštím, že to je záležitost velmi složitá a diskutabilní. Já to použil, možná necitlivě, proto, abych zdůraznil rozpor mezi dřívější pověstí této staroslavné univerzity a skutečností, že nyní v ní může na nejvyšší akademické pozici působit člověk této mravní integrity. Takže to není nic proti absolventům UK a ani to není o srovnávání s MU. Jinak k poslední větě - nevím, koho mimo pana Putny máte na mysli, opravdu.

Poslední věc - oceňuji Vaši korektní diskusi, věcný a slušný tón.