ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2015 21:49:14 - LadislavP

Utečenci, emigranti a jiní zběhlíci

Pane senátore,
obyvatelé "bývalých" Italských, Francouzských, Britských aj. kolonií, svoji otrockou práci a svými surovinami vybudovali bohaté země svých kolonizátorů (kolonizátoři mají štěstí, že to je z Jižní Ameriky tak daleko). Jestliže nyní potomci těch otroků chtějí částečnou úhradu ukradených surovin a ukradené práce, tak proč jste proti ? Mají přece plné právo žádat, aby je a jejich rodiny nyní kolonizátoři živili. Vždyť jejich země jsou již vydrancované. Je velmi naivní se domnívat, že tito lidé přijdou do naší země. Oni hovoří jen francouzsky, španělsky, portugalsky, nebo anglicky. A také mají informace, že ČR je zchudlou kolonií. Nedejte na novináře. Ti jen chtějí prodat noviny.
S úctou
L.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.06.2015 7:06:45 - Jan Veleba

 Pane Ladislave, to je jistě pravda, ale není to důvodem nynější expanze. Tím důvodem je rozvrat států. Například v Libyi než ji nálety zničili Francouzi a Britové byl HDP na obyvatele přes 13000 dolarů, bylo zde bezplatné školství, zdravotnictví, energie. Lidé zde nežili špatně. Mohl bych pokračovat Irákem a dalšími zeměmi. Z dalších zemí severní Afriky se valí běženci po "léčbě" Mezinárodního měnového fondu a Světové banky, které je svou "pomocí" dostaly na kolena. Vzato celosvětově, tak téměř 4 miliardy lidí této planety ze 7 žijí v bídě a jejich mzda je pod 2 dolary denně.

Sečteno a podtrženo, nic nezachráníme, když přijmeme pár set tisíc uprchlíků. Jenom si necháme rozvrátit svoje země. Víte já jako šéf Agrární komory jezdil často do Bruselu a mnohé jsem viděl na vlastní oči. Máte tam čtvrti, kam zajít je nebezpečné, kde jsou drogy, kriminalita atd. Ale ani nemusíte chodit do okrajových čtvrtí, tedy ghett, stačí se projet metrem. Neuvěřitelný nepořádek. 

Můj otec mně učil, že k národu patří jazyk, kultura a půda. Určitě měl pravdu a já nevím, proč bychom si to měli kvůli těm, kteří tento problém způsobili (viz Libye) vzít. A je jasné, že kultura naše a je naprosto odlišná a nikdy se například náboženství nesblíží. Takže ne novináři, ale tyto jasné skutečnosti jsou důvodem mého názoru, který těžko změním.