ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.10.2015 13:11:10 - lukina

Vizitkou úrovně vysokých škol jsou jejich studenti

Vážený pane senátore,
reaguji na Váš článek "Už to není, co to bejvalo" a naprosto s ním souhlasím. Pokud se jedná o prestiž samotných rektorů, tak ta už je minulostí. Občané jenom kroutí hlavou, jací profesoři mohou vyučovat na vysokých školách a jak je možné, že to rektoři dopustí. Jako příklad uvedu např. pana Kohouta, Zlatušku nebo Putnu. Výsledkem jsou mladí lidé s vymytými mozky, bez schopnosti vytvořit si na různé události vlastní názor. Co si o tom myslíte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.10.2015 16:52:32 - Jan Veleba

 Myslím si o tom to samé co Vy. Úroveň školství prudce poklesla, o čemž svědčí třeba příklad ze středního školství, tedy maturity. Vzpomínám si, že když jsem maturoval já, tak byla skutečně výjimka, když někdo maturitu neudělal. A byla to také pro dotyčného velká hanba. A teď? Neodmaturuje přes 20% a bere se to jako normální záležitost. To je úpadek a dekadence, jinak to nazvat nelze.

Přesto bych ale pokud se týká mladých studentů negeneralizoval. Všichni si nenechají vymýt mozky, ale je určitě pravda, že na většinu z nich tito novodobí normalizátoři, pardon různí Zlatuškové, Putnové a Kohouti vliv mají. Věřím ale, že až přijdou tito absolventi do života, že to pro mnohé z nich bude tvrdý náraz a že teprve tehdy si mnohé věci srovnají v hlavě.

Na závěr malý příklad. Píše mně na moji facebookovou stránku velmi často jedna studentka jedné vysoké školy. Moje názory jí konvenují a ona mně napíše, že se jí to líbí, že se mnou souhlasí, ale ať se nezlobím, že to nikdy nesdílí (zprávu od ní i přečtu jenom já, kdežto když sdílí, tak to vidí všichni, kdo si kliknou na mou tránku). A napsala mně také důvod, proč to takto dělá. Bude dělat v příštím roce státnice a bojí se sluníčkářů a podobných profesorů, které zmiňujete! Takhle daleko jsme s naší demokracií došli.