ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.12.2015 9:14:46 - budutady

pane senátore,

od kdy do kdy jste byl v KSČ a jaké jste měl funkce? Stydíte se za to, nebo to vnímáte jako základní předpoklad k Vaší kariéře..?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.12.2015 12:28:26 - Jan Veleba

 Děkuji za tuto otázku, ke které vás vyzval jeden z anonymních respondentů v reakci na můj poslední článek na PL. V KSČ jsem byl od roku 1978 do poloviny roku 1990 jako řadový člen. Žádné funkce jsem nezastával. Za svůj život se nestydím a nevím také proč bych to měl dělat.

Můj život se prolíná s dvěma společenskými systémy - do roku 1990 to byl socialismus, od roku 1990 to je kapitalismus. Pokud se týká mého produktivního věku, tak v socialismu to bylo 20 let a v kapitalismu to je zatím 25 let. Pokud se týká toho stydění, které byste mně rád předepsal nebo předpokladu k vlastní kariéře, tak si nemyslím, že tyto atributy jsou spjaty s členstvím v jakékoliv straně, ale vychází z osobnosti každého daného člověka.

Já jsem začal svoji profesní dráhu jako řadový THP na státním statku a po osmnácti letech praxe jsem se propracoval do jeho čela jako ředitel. Stalo se tak v březnu 1989. Po revoluci mně OF dalo důvěru a ve funkci potvrdilo. Ani oni se nestyděli a na rozdíl od vás mně důvěrně znali. Lustrační osvědčení mám negativní.

V roce 2005, tedy 15 let po revoluci jsem byl zvolen prezidentem Agrární komory ČR, když jsem v tajné volbě porazil tehdejšího prezidenta Václava Hlaváčka těsným poměrem o 10 hlasů z asi 200 volitelů. Za tři roky v dalších volbách jsem obdržel 93% hlasů a za další tři roky 86%. V roce 2012 jsem šel jako nezávislý do senátních voleb a porazil jsem ve druhém kole kandidáta ČSSD s otevřenou podporou KSČM o 19%.

Sečteno a podtrženo, já se za to, co jsem ve svém životě kdy konal nestydím, protože jsem se choval slušně a zřejmě si toho všimli ostatní a proto mne volili. Základním předpokladem k úspěchu není příslušnost k nějaké straně, ale přítomnost určitých hodnot člověka, jeho pracovní výkon a jeho vize.