ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2015 16:27:47 - Jolana Mikova

řvoucí stádo

Na Albertově označil prezident své kritiky za řvoucí stádo. Souhlasíte s ním? A jak byste pojmenoval ty, co na demonstracích vyjadřují prezidentovi svou podporu? V čem jsou jiní? Není přeci svobodná diskuze znakem demokratické společnosti? A nemyslíte, že prezident nemá zapotřebí se snižovat k urážkám a měl by mít nějakou úroveň a dokázat tak i svým oponentům, že má na víc? Inteligenci na to rozhodně má. Podle mě ale zahořkl a je až příliš ješitný. To je ale jen můj názor. Úplně mi postačí, když mi odpovíte, jak vy vnímáte ty, co mávají zelenými kartami a ty, co mají v ruce červené? Proč když křičí stejně, tak to v případě zelených karet nikomu nevadí? hezký zbytek dne. Jolana Miková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.11.2015 7:08:02 - Jan Veleba

 Dobrý den paní Miková. Vážím si Vaší korektnosti a toho, že se podepíšete. Odpovím Vám pomocí srovnání Albertova vloni a letos.

Vloni byl na Albertově zfanatizovaný dav a v den státního svátku jeho četní členové házeli na prezidenta ČT za přítomnosti dalších čtyř prezidentů sousedních zemí vajíčka. Toto jsem já nezaznamenal v žádné civilizované zemi a podle mne to nemá obdoby. V davu byly vloni dvojjazyčná hesla, v češtině a současně i v angličtině, jejichž fotografie se druhý den objevily v západních médiích. To rovněž nemá srovnání.

Na letošním Albertově vyjadřoval dav prezidentovi podporu, což pokládám při příležitosti významného státního svátku jako normální, ale dokonce i potřebné. A nebo je snad žádoucí, házet vajíčka, řvát jak dobytek, urážet atd.? Já si myslím, že ne. Pokud ale tyto metody převáží, pak budu mít o další vývoj naší společnosti obavy.

Pokud se týká urážek - pan prezident letos na Albertově pronesl vynikající  umírněný projev - četla jste ho? A když mluvil v závěru o řvoucím davu, tak vzpomínal na to neuvěřitelné ponížení, které se mu tam dostalo vloni.

Zkuste mně sem prosím napsát ještě jednou a zkuste uvést příklad z jakékoliv civilizované země, kdy házeli na demokraticky zvoleného prezidenta v den státního svátku vajíčka a kdy se taková záležitost přešla a nikdo nekonal. Toto kdyby se stalo v USA, tak policie střílí, to si pište. Jenom pro pořádek připomínám, že premiér Sobotka tehdy vzkázal z USA (byl tam odhalovat Havlovu lavičku), že to chápe, že prezident vajíčkáře vyprovokoval. Letos zase pravil, když z Hradu ukradli a zhanobili prezidentskou standartu, která tam visí s výjimkou období 2. světové války od dob T:G.Masaryka, že jedny trencle naše republika snese. Co tomu říkáte?