Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.09.2013 19:41:11 - jn

Romové a korupce

Dobrý den,
rád bych Vám položil několik otázek:
1) Co jste SKUTEČNĚ (nejen slovy) udělal pro řešení problémů s kriminalitou sociálně slabých skupin?
2) Uděláte něco pro odstranění diskriminace slušných Romů? Osvětlím na příkladech: Romská dívka, která u nás chodila do zvláštní školy (neuměla totiž česky), má v běžné škole v Kanadě výborný prospěch, a vím i o Češce s romským příjmením, která se na základě zkušeností při shánění práce musela představovat do telefonu jiným příjmením, protože jinak místo buď nebylo nebo bylo obsazené...
3) Je doloženo, že na korupci doplácíme mnohem více než na problémové sociální dávky, a že skrze různé formy korupce odtéká značná část státního rozpočtu. Protože tyto peníze by bylo možné využít např. na podporu vzniku nových pracovních míst, jedná se z hlediska chudoby a beznaděje značné části národa o mnohem závažnější problém než údajné zneužívání sociálních dávek (Romy i neromy). Hodláte v tomto směru něco podniknout nebo alespoň navrhnout?
Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.11.2013 16:25:31 - Jaroslav Doubrava
Vážený pane Nežerný, Vaše otázky se týkají tak složitého problému, že bych je s Vámi raději prodiskutoval osobně. Zvláště jste li z Ústí n.L. Sám mohu skutečně pro řešení tohoto problému udělat velmi málo. Podařilo se mi ale dát dohromady několik kolegů a kolegyň rozhodnutých zabývat se legislativními změnami řešícími tuto oblast. Jsme si vědomi, že si nebereme lehký úkol. Setkal jsem se s několika Romskými podnikateli. První co chtěli byly zakázka bez výběrových řízení, neúměrně předražené ceny atd. Na to, samozřejmě přistoupit nešlo.

Pro odstranění diskriminace slušných Romů musí něco dělat především oni sami. Poraďte jak poznat, že to nejsou ti, kteří neukradnou jen to, co nejde a mnohdy ukradnou i to. Mohu Vám dát příklad i z vlastní zkušenosti. Partě, se kterou jsem měl z dřívějška bezvadné zkušenosti jsem, jako soukromá osoba, zadal práci. Výsledek? Zcizené věci včetně nářadí, nedokončená práce a vzkaz o doplacení zbývajících peněz z dohodnuté částky.

Na poslední otázku vlastně odpovídám v té první. Základ vidím v tom, aby peníze dostávali za práci. I kdyby měli po jedno sto prvé zametat stokrát zametený chodník, tak ho budou zametat. Nejde jen o to zametání. Jde o pracovní návyk. Povinnost ranního nástupu do práce by byl důvod k večernímu klidu i mezi nimi. Myslím, že takových prací by se našlo více. Nátěry svodidel, úklid lesů ale i obcí atd. atd.

Jak jsem napsal. Bylo by lepší věc prodiskutovat. Zvu Vás k setkání. Děkuji za otázky a omlouvám se, že na odpovědi, byť neúplné, jste musel čekat. Jar. Doubrava