Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2015 15:47:00

Pro ty, co si nechtějí špinit ruce, Kosovo neexistuje!

Pro ty, co si nechtějí špinit ruce, Kosovo neexistuje!

Projev na 26. schůzi Poslanecké sněmovny dne 2. 4. 2015.

Já bych chtěl jenom znovu opakovat jednu věc pro český parlament a pro české poslance.

Když se tady tak dlouho diskutuje o porušování mezinárodního práva, o morálce, tak já bych se chtěl zeptat. Když byste hlasovali dneska a potvrzovali stále ten podivný názor české vlády z roku 2008, že existuje nějaké Kosovo, které bylo odděleno Srbsku v rozporu s platnou rezolucí Rady bezpečnosti 1244, v rozporu s helsinskou smlouvou a mezinárodními smlouvami, tak současně budete také hlasovat pro to, že dnešní Krym už je Rusko.

A že nebudete poukazovat na to, že bylo porušeno mezinárodní právo v situaci, ve které se nachází Rusko a Ukrajina. Tak se budeme muset srovnat s tím, co je a není pokrytectví, co je příčina a co je důsledek.

Já z tohoto místa znovu opakuji. Pro poslance českého státu, pro poslance, kteří reprezentují názor a historii a ideu Tomáše Garrigua Masaryka, žádné Kosovo neexistuje! Dámy a pánové, Kosovo je Srbsko, jako bylo, je a bude! Platí rezoluce 1244, platí historie, platí mezinárodní právo a nesnižujte se k tomu, abyste si špinili ruce.  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama