Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2014 14:22:13 - Nikolas

ČÍNA

V televizi jste hovořil o pokroku Číny. Nemyslíte, že ale k tomu základnímu – dodržování základních lidských práv a demokracii má ještě daleko? Na druhou stranu, po ekonomické stránce se ji skutečně daří, i přesto, že byla krizi. Čím to podle vás je? Podle mě ji hraje do karet, že věci může vyrábět levně a zajímalo by mě, proč to u nás nejde? Začal bych třeba snížením nákladů na práci

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.11.2014 14:51:56 - Jaroslav Foldyna

Vážený Nikolasi,

i já vnímám to, že Čína má jiné pojetí demokracie, než na jaké jsme zvyklí my. Stejně tak je rozdíl vnímání a pojetí demokracie o pár kilometrů dál v Německu, než je u nás. Někdy si toho člověk všimne a musí povzdechnout, musí se dívat na úroveň sdělení ve veřejnoprávních televizích a porovnat je. A tak je to i s Čínou. To, že náklady na práci v Číně jsou rozdílné, je fakt, kterému bych se v ČR nechtěl přibližovat. Středoevropský standard bych pro naše občany nechtěl vyměnit za standard života v asijských zemích. A v tom asi bude ten zakopaný pes. To, co bychom měli, je zlepšit ochranu a vyváženost našeho trhu mezi importem a exportem do zemí Asie.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna