Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2014 18:05:50 - Václav N.

Porošenko

Kritizujete ukrajinského prezidenta a obě strany za to, že nejsou schopny konflikt vyřešit. Vy ale nejste schopni se dohodnout ani v koalici na tak ,,banálním" problémem jako je eurokomisař. Nemyslíte, že je třebas si také zamést před vlastním prahem? Kritizovat umí každý. A k Ukrajině, koho jste na prezidenta podporoval? Nebo nyní, kdo podle vás konflikt může vyřešit, když Porošenkovi nevěříte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.07.2014 11:36:14 - Jaroslav Foldyna

Vážený Václave,

porovnávat politickou diskusi v rámci koalice o vyslání našeho zástupce do Evropské komise s „volbou“ prezidenta na Ukrajině kulhá na obě nohy. Mícháte hrušky s jablky.

Nepodporoval jsem nikoho při volbě na Ukrajině, protože volba je slovo, které se k tomu, co probíhalo na Ukrajině hodí jen málo. Považuji to, co se odehrálo na Majdanu za zneužití oprávněného rozhořčení občanů nad stavem, kdy v zemi vládli oligarchové a korupce, což bylo využito ke státnímu převratu a jedny oligarchy vystřídali oligarchové druzí. V zemi je chaos a vláda bombarduje vlastní obyvatele. Domnívám se, že jde o geopolitický konflikt, nikoli o demokracii a blaho lidu Ukrajiny. Což považuji za smutné.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna