Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2016 11:10:00

Václav Havel měl peníze u České národní banky. My nemůžeme

Václav Havel měl peníze u České národní banky. My nemůžeme

Projev na 21. schůzi Senátu 6. 4. 2016 k zákonu o rozpočtových pravidlech, jehož novelu předložil ministr financí Andrej Babiš:

Já jenom víceméně faktickou poznámku. Na jedné straně je snaha nutit někoho, aby si uložil peníze u ČNB, a na druhé straně my si nemůžeme uložit peníze u ČNB. Tuším, že jenom prezident má toto právo. Pamatuji si, že Václav Havel měl uloženy peníze u ČNB.

Ale upozornil bych zase na jeden klad u ČNB. My tam máme jako město uloženo 100 mil. Kč, dobrovolně jsme si je tam uložili, protože to je jediná banka, která nemůže zkrachovat. Kdyby stát dovolil občanům, aby si uložili peníze u ČNB, kde by byl úrok nulový, ale nehrozilo by snad, že bude záporný, což hrozí u všech komerčních bank, tak by to někdo možná uvítal. Ale jinak je samozřejmě pravda to, co tady bylo řečeno – stát se tady neustále snaží ingerovat do našeho života víc než je zdrávo a tomu je potřeba se bránit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama