Josef Toman

Kandidát na prezidenta, volby 2018
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2014 10:09:45

Co by udělali Američané, kdyby jim po 1/4 století ničili jejich vlast?

Co by udělali Američané, kdyby jim po 1/4 století ničili jejich vlast?

www.DekujemeOdejdete.cz

 Desetiletí jsem žil v USA. Americkou mentalitu znám velice dobře. V žádném případě nepropaguji násilí, jen uvádím, jak si myslím, že by reagovali lidé, kteří žijí v demokratickém státě, který se po generace řídí demokratickými principy, alespoň ve vnitřní politice. O zahraniční politice zde nemluvím. Na rozdíl od našeho zkorumpovaného, spíše kryptofašistického státu, který demokratickými principy v postoji vůči svým občanům spíše pohrdá.


Kdyby v USA najednou skočila ceny vody 100x nahoru, jako se stalo po revoluci u nás, jak by na to lidi reagovali?

V USA by to možné nikdy nebylo. Ti co by byli u vlády by navždy skončili. Co by předcházelo by byly ohromné demonstrace. Prezident, který má v USA stejné pravomoci jako u nás premiér, by byl sesazen. Vláda by skončila. Již by jejich stranu nikdy nikdo nevolil. Cena vody, elektřiny, atd. je v USA striktně regulovaná. Ani méně inteligentní američtí prezidenti jako Reagan či Bushové, kteří byli pro tržní ekonomiku, by netvrdili, že trh vše vyřeší.

Jak by lidé reagovali na to, kdyby jim po 20 let ničili zem jak to dělaly a dělají naše vlády? Jak by reagovali na to, kdyby si politici odhlasovali doživotní imunitu, kdyby soudci měli neoficiální imunitu jako u nás? Jak by reagovali na to, kdyby jim do země naemigrovalo 10% obyvatelstva, které jiné státy nechtějí a které by přebíralo Američanům práci? Jak by Američané reagovali na to, kdyby je ve válce okupovalo Německo, vyvraždili by 2% jejich obyvatel a vláda by se potom Němcům omlouvala, za to, že Američané za odplatu po válce Němce z USA vykopli a a 0,01% by z nich přitom zabili? Jak by Američané reagovali na to, kdyby po válce demokratická vláda zabavila majetek zrádcům a půl století později by přišla nová "demokratická" vláda, která by majetek kdysi zrádcům vracela, protože je již za zrádce nepovažuje? Jak by se Američané dívali na to, že by někde dlužili pár dolarů a najednou by se objevil exekutor a sebral jim majetek za 10.000 dolarů?

To by byla revoluce. Revoluce, na které ba se podíleli všichni lidé, armáda, policie, FBI, CIA, všichni. Všichni vládní činitelé by byli postříleni, pozabíjeni, jejich rodiny by utíkaly ze země a byly by přitom vražděné. To by sjednotilo všechny, bílé i černé, bohaté i chudé.

Jak by na to reagovali Američané, kdyby tam jenom měli stejné vymáhání dluhů jako u nás?

Vláda by okamžitě skončila, mohla by tam být i menší revoluce. To by si Američané nikdy nenechali líbit. V USA, když něco dlužíte, musí vás najít a dát vám předvolání k soudu. Jestli dlužíte nějakých 5 či 5.000 dolarů, jde to k nejnižším soudům. jestli to prohrajete, přiklepnou vám na to navíc nějakou malou částku, pak to od vás musí vymáhat. Obyčejně vše skončí tak, že se dohodnete na nějakém zlomku toho co dlužíte, případně můžete jednou za několik let udělat bankrot, kde se zbavíte všech dluhů. Menší bankroty, kde dluhy nebo jen jejich část splácíte po léta s minimálními úroky můžete dělat stále.

Jak by se dívali lidé na prezidenta, který by jim dělal ostudu tím, že by ve světě propagoval, že globální oteplování neexistuje?

Takový prezident by rychle by skončil. Většina lidí by ho nazývala motherfucker, asshole, fucker, shithead, atd. Překládat to nebudu.

Měli jsme zde demonstraci policistů. Proti vládě. Pronikli i do vchodu Ministerstva vnitra. Jak by v USA vypadala demonstrace policistů po tom, co by jejich vláda předváděla po 20 let to co předvádí naše vlády?

Takové ministerstvo vnitra by policisté vyplenili. Udělali by tam pořádnou defenestraci. Připojila by se k tomu armáda. Vystříleli by to tam, a ne jen tam. Byl by to začátek revoluce. 

Proč my Češi reagujeme jinak než Američané? Jsme zbabělí?

Američané mají svobodu 200 let, my ji měli 20 let, mezi světovými válkami. Oni, Němci a spol. jsou kolonizátoři. My jsme kolonie. Nás již 20 let lámou, ničí nám sebevědomí. Jak naše vlády, tak náš německý tisk a jim pochlebující jiná média. Tak se kolonizují národy. Dá se jim alkohol a drogy, zničí se jejich kultura, podlamuje se jim sebevědomí. Podívejte se jak jsme chtěli bránit republiku před Hitlerem. Vůbec nejsme jako národ zbabělí. Američané jsou jiní. Jsou impulsivnější, méně citliví a hrají si na kovboje, jak je to již 100 let učí Hollywood. Nejsou statečnější než my, i když navenek to tak vypadá. Navíc se nemusí bát, že když nebudou zticha, přijdou o práci a exekutor je dostane na ulici. 

Absolutně největší část života jsem žil v Kalifornii, kde jsem mimo jiné pracoval pro UCLA a CALTECH, který je považován za nejlepší americkou univerzitu. Myslím, že jsem dostatečně kvalifikován napsat tento názor. Je to osobní pohled na to, jak by reagovali Američané, není to návod, jak bychom měli reagovat my, nejsem pro revoluci, i když tady žádná v listopadu nebyla, jenom se tehdejší elitní, předeším estebácké, rodiny nesmírně obohatily tím, že ukradli to, co patřilo nám všem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama