ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2013 19:44:38

Odbahnění Jordánu a miliony tečou dál!

Odbahnění Jordánu a miliony tečou dál!

Včera táborští zastupitelé rozhodovali o tom, zda posvětí vícenáklady na odbahnění nádrže Jordán. Proč? Kvůli dvojímu protržení provizorní hrázky totiž dochází k sesuvům břehů a problémům s hrází.

 Podle ministerstva životního prostředí však za to nikdo nenese odpovědnost.

Ptám se, jak je to možné? Tady tečou zbytečně miliony z kapes daňových poplatníků a vše je v pořádku? Nemělo by toto snad jít za projektantem? Někdo přece musel udělat projekt a ten by za něj měl odpovídat. Tedy v případě, že byl dodržen. Pokud ne, tak by měl odpovídat ten, co ho nedodržel.

A jak to celé začalo?

Akce na odbahnění Jordánu začala již v roce 2002. Tehdejší vedoucí odboru životního prostředí a pozdější starostka Tábora Hana Randová, nechala vypracovat studii k vybudování spodní výpusti této nejstarší údolní nádrže v České republice.

Studii vypracovali lidé ze společnosti VH TRES spol s. r. o. České Budějovice. Tato společnost později připravovala i další materiály kolem Jordánu (dokumentaci k územnímu řízení, dokumentaci k vybudování dočasného přehrazení, atd.). Ze stavby výpusti se kvůli možnosti získání dotací nakonec stala monstrózní akce na odbahnění celé nádrže za bezmála půl miliardy korun.

Realizace sice mohla být o sto milionů levnější, ale představitelé města přes nesouhlas starosty dali přednost dražší variantě, která jim přišla reálnější. Jedním z argumentů byl také strach z následných vícenákladů. Dnes jsme v situaci, kdy zakázku realizují společnosti, které požadovaly více peněz, a stejně dochází k vícenákladům.

Pokud občané, firmy, úředníci i politici neponesou morální a trestní odpovědnost za svá rozhodnutí, tak se naše společnost nikam neposune!

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku

https://www.facebook.com/prazakusvit

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama