Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2021 18:11:00

Že jsou komise bezzubé? Víte, on je bezzubý i Nejvyšší správní soud

Že jsou komise bezzubé? Víte, on je bezzubý i Nejvyšší správní soud

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 15. července 2021 k návrhu na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k řešení pandemie koronaviru COVID-19 v ČR

 Děkuji za slovo, pane předsedající.

Já jenom na začátek chci říct, že SPD podpoří vznik té vyšetřovací komise, my pak doplníme to usnesení ještě v podrobné rozpravě. K svým předřečníkům: Vyšetřovací komise mají smysl pojmenovávat ta pochybení a odhalovat různé vazby tak, aby se už neopakovaly Určitě si nemají hrát na soudy nebo na orgány činné v trestním řízení. To tady ani nikdo neřekl.

A to, že jsou komise bezzubé. Víte, ono je to těžké, on je bezzubý i Nejvyšší správní soud, když Ministerstvo zdravotnictví nerespektuje jak zákony, tak i jeho rozhodnutí. A ještě k tomu vědomě. Když si ministr dokonce dovolí v přímém přenosu v televizi říct, že si je vědom toho, že jeho opatření je nezákonné a čeká, až ho příslušný soud zruší, pak je těžké cokoliv říkat, že je bezzubé nebo nemáme žádnou moc, když tady nikdo nerespektuje ani zákony, ani rozhodnutí Nejvyššího správního soudu.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama