ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2010 16:28:00

Výstavba silnic na severní Moravě se nezastaví

Výstavba silnic na severní Moravě se nezastaví

Moravskoslezsští poslanci Věcí veřejných jednali s ministrem dopravy Vítem Bártou.

Moravskoslezsští poslanci Věcí veřejných jednali s ministrem dopravy Vítem Bártou. Kristýna Kočí ujišťuje, že výstavba nejdůležitějších dopravních staveb bude i přes rozsáhlé úspory pokračovat.

Ministerstvo dopravy plánuje pro následující období rozsáhlé úspory, které se bohužel projeví i v Moravskoslezském kraji. Ministr Vít Bárta k tomu uvedl, že kvůli nedostatku peněz musí být v příštích letech zastaveny čtyři stavby v plné realizaci a jedenáct staveb v přípravě nebo s minimální rozestavěností. Poslanci Věcí veřejných Kristýna Kočí, Jiří Rusnok a Jana Drastichová, zvolení za Moravskoslezský kraj jednali ve čtvrtek s ministrem a žádali ujištění, že úspory nebudou znamenat zhoršení již tak neutěšené dopravní situace. Kristýna Kočí ujistila, že klíčové projekty nebudou zastaveny. Jedná se především o dostavbu dálnice D 47 a silnici I/11, kde bude pokračovat výkup pozemků. "Doprava nadále zůstává v kraji naší prioritou. Je však třeba si také uvědomit, že finanční prostředky ministerstva jsou pro příští období bohužel velmi omezené" řekla Kočí.

Dílčím úspěchem jednání je pak například plán na instalaci silniční váhy v Hrádku, která by měla zabránit průjezdu přetížených kamionů a výrazně tak přispět k regulaci katastrofálního dopravního zatížení této obce, ležící na hlavním tahu na Slovensko.

Trojice moravskoslezských poslanců bude usilovat o přehodnocení strategie ministestva dopravy v otázce rozsahu a směřování škrtů. "Budeme na toto téma s panem ministrem dále jednat a věřím, že se nám podaří nalézt nějaké rozumné řešení", uvedla Kočí s tím, že udělá maximum pro to, aby byly negativní dopady úspor na dopravu v kraji co možná nejvíce omezeny.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama