Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2022 19:07:57

…a jitra jsou zde tichá.

 …a jitra jsou zde tichá.

Válka, USA, Rusko, Ukrajina, novináři.

 ….a jitra jsou zde tichá. Vypůjčil jsem si název jednoho z dobrých filmů zosobňující hrdinství, obyčejných lidí v neobyčejné situaci. Stále totiž rádi zapomínáme na životy těch anonymních občanů, kteří se každý den potýkají se složitostí a tragédii života, neživota, na pokraji války i v ní samé. Všechna ta vznešená slova a předsevzetí vrcholných představitelů hovořících o lidech a jejich zájmech jsou k dnešnímu dni 16.2.2022 podrobena kritickému pohledu těchto lidí. Co měl přinést tento den do jejich životů? USA tvrdila, že smrt a díky jimi zveřejněnými informacemi přinesla život. Ruská věrchuška bude tvrdit, že nikdy neměla v úmyslu tento den vyvolat konflikt a Ukrajinská vláda, ta bude od svých občanů žádat schovívavost a trpělivost protože trpí v souboji globálních mocností.  

Ve Washingtonu se plácají po ramenou jak zabránili konfliktu a jak chytře dočasně umístili obrovské množství munice, zbraní a živé síly hned u Ruských hranic. V Moskvě slaví propagandistický úspěch a posílení svých pozic u svých spojenců. Jen ten kdo je bit je prostý občan, ať již z Luhanska a Doněcka tak i ten z Kyjeva. Mnohaleté strádání nebere konce a mnohdy se zdá, jakoby to vlastně všem vyhovovalo. Ten pocit uměle vyvolávaných bouří ve mě vzbuzuje i právě prošlá „mediální“ krize války. 

Již Darwin psal, že konflikt může vyvolávat i pozitivní posuny ve vývoji. Proto nyní již opravdu nastal čas, aby Rada bezpečnosti OSN otevřela téma plnění  Minských dohod a zcela vážně, padni komu padni, začala vyžadovat jejich plnění!

Nestřílejte, vždyť jsou tady lidé. Volal již dobrý voják Švejk. Média, ale opět sehrála svou roli mouřenínů a znovu  ukázala svou povrchnost analýz a vyvozovaných závěrů. Spokojit se jen s propagandou doplněnou agresívními slovy stále stejných profláknutých válečných štváčů, tito jim jakoby pořád stačí k oblbování lidí. Ale ta doba se zdá již konečně odchází a čím dál více lidí vnímá pokřivenost té mediální pseudo pravdy. Začínají padat otázky a veřejný prostor začíná uvažovat nad základní otázkou, která má vždy zaznít jako první „kdo tím získal prospěch“. 

Nastává soumrak velkých mediálních domů, blíží se konec zpráv, těch uměle nafukovaných, aby vydrželi celý den v půlhodinových přímých vstupech ze studia. Blíží se doba všeobecné negace a nedůvěry v jakékoliv informace a nastává čas zpochybňování čehokoliv. To způsobila media svým cíleným a úmyslným jednostranným zpravodajstvím pod taktovkou tu moci, tu v zájmu vyšší pravdy. A proto návrat k selskému rozumu, a prosté lidské zodpovědnosti za sebe sama a svět okolo nás, je cesta po které začíná kráčet čím dál tím více lidí a je to dobře. I když občas zazní výkřiky „země je placatá“ přesto je to obrovský posun směrem ven ze stínů toho světa pana Orwella ve kterém bohužel již par let žijeme. 

Text vyšel jako doplněk k článku na Sputniku. 

https://cz.sputniknews.com/20220217/cesti-novinari-jsou-smutni-ze-rusko-nezautocilo-na-ukrajinu-a-lzou-dal-17658394.html

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama