Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2015 19:04:25

Libye, pohřešovaní a mezinárorní soud

Libye, pohřešovaní a mezinárorní soud

Libye, mezinárodní soud, Sarkozy, Blair, Clinton, euroatlantická nabubřelost, pohřešovaní

  0 0 1 308 1759 PSP 14 4 2063 14.0 Normal 0 false false false CS JA X-NONE

Česká republika eviduje v zahraničí přibližně 20 pohřešovaných,

z toho  aktivněji postupuje v případu unesených dívek v Afganistánu a nyní zejména v případu uneseného českého pracovníka v Libyi. Ministerstvo zahraničí již při dočasném uzavření českého zastupitelského úřadu v Tripolisu v červenci 2014 varovalo české občany pobývající v této oblasti. Další pobyt z bezpečnostních důvodů nedoporučilo.

Je zde nutno také říci, že občané dobrovolně pobývající v takto nebezpečných oblastech si vysokou míru rizika nesou sami a český stát může poskytnout jen omezenou pomoc i v případě jako je tento.

Dnes již se v Libyi jedná o regulérní občanskou nebo spíše kmenovou válku. Bez rozlišení na ty dobré a zlé. Je jedno zda se jedná o milice v Tripolisu nebo vládu generála Haftara z Tobrúku, Ten byl do nedávna považován za západem podporovatelného nástupce Kaddáfího.

Bohužel se na osudu Libyjského lidu podepsala naše nabubřelá euroatlantická neomylnost.

Rezoluce OSN č.1973 opravňovala zajistit bezletovou zónu k ochraně civilních občanů. To pánové Blair a Sarkozy spolu s americkou ministryní zahraničí Clintonovou již bez mandátu OSN využili islámské povstalce ke svrhnutí a později k brutálnímu zavraždění Kaddáfiho. Tento krok uvrhl přes 6 milionů lidí do bezohledného násilí a chudoby, která trvá již přes čtyři roky.

Ptám se, nenastal už čas postavit tyto ctihodné geopolitické hráče před mezinárodní soud? Účel přece nemůže světit prostředky. Nesmí se beztrestně lhát, vyvolávat nepokoje a dávat do pohybu síly, které ničí životy obyčejných lidí. Dnes je více než tři miliony lidí z Libye v beznaději.  Lidé z Kosova, Libye, Iraku, Syrie, bouchají na dveře západního světa v očekávání pomoci ze situace do které je sám západ nahnal.

Novináři se ptají paní z Oregonu:

jste vlastenka vašich 5 synů slouží v armádě někde zahraničí na  737 vojenských základnách spolu s dalšími 200 tisící americkými vojáky.

Není vám smutno paní Smith, sama doma jen s manželem? Bohužel je... i manžel zrovna odjel do Kyjeva na konferenci o vojenské rozpínavosti  Putina.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama