Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2016 5:35:00

Snahy EU omezit občany, kontrolovat je a hlídat, jsou prvním krokem k omezení sv

Snahy EU omezit občany, kontrolovat je a hlídat, jsou prvním krokem k omezení sv

Vyjádření k ozbrojování občanů

 Všechny velké kroky ke svobodě učinili občané ve chvíli, kdy vzali zbraně do rukou. Zní to jako nějaký aktuální prezidentský bonmot, ale ve skutečnosti to je prostý historický fakt. Trefně to pojmenoval druhý prezident USA John Adams "Zbraně v rukou občanů mohou být jimi použity dle jejich uvážení k obraně své vlasti, k osobní obraně a k převratu tyranie."

Filozofové již hovoří, že současná situace v mnohém připomíná Leninovu myšlenku podmínek revoluce. Proto je v životním zájmu kapitálu co nejvíce omezit možnosti řadových občanů účastnit se těchto změn. Budeme přesvědčováni, že se o vše postará státní moc, policie, armáda.

Snahy EU omezit občany, kontrolovat je a hlídat, jsou prvním krokem k omezení svobod občanů. Strach ze zbraně v rukou slušného člověka je toho důkazem. Ve skutečnosti člověk, který má možnost se bránit vyšinutým fanatikům, má také možnost se v krajním případě bránit vládnoucímu režimu. A to je nepříjemná pravda, které se globální kapitál bojí nejvíce. V této souvislosti, s krajní nevolí, vnímám snahu Evropské komise útočit na právo občanů EU legálně držet zbraně.

Ač rozumím slovům presidenta Zemana a v mnoha jeho názorech s ním souhlasím, neztotožňuji se však s interpretací jeho výroku o zbraních v intencích „rozdejme zbraně občanům“. Naopak nesmíme si nechat vzít možnost, aby bezúhonný člověk, po splnění velice přísných právních předpisů ČR, mohl vlastnit střelnou zbraň.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama